Naționala U19 și-a aflat adversarii din grupele Euro 2025 - 2 ore în urmă
Cum a fost primită delegația Congresului SUA la București - 2 ore în urmă
Victorie în deplasare pentru Minaur, care și-a asigurat un loc de cupă europeană - 2 ore în urmă
Energie, eleganță și emoție la balul Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Baia Mare - 3 ore în urmă
Elevi maramureșeni premiați la Olimpiada Națională de Fizică - 4 ore în urmă
Cine știe cât plătim pentru spectacolul politic? - 4 ore în urmă
Várvédő Zsolt: Mulțumită artiștilor băimăreni, sunt omul care sunt - 5 ore în urmă
Festivalul folcloric „Joc de pe Cosău” va avea loc în Sârbi în a treia zi de Paști - 6 ore în urmă
Jocuri pierdute din copilăria generației cu cheia la gât - 9 ore în urmă
O poveste dureroasă, cu final fericit - 10 ore în urmă
Unitate în comunitatea maramureșeană: Masă caldă după Liturghie, tot a doua duminică din lună, la Parohia Ortodoxă din Câmpu Negru din Sighetu Marmației (FOTO)
Un exemplu de credință este oferit în Parohia Ortodoxă Câmpu Negru din Sighetu Marmației. Credincioșii au parte o Liturghie după Liturghie.
Ideea aceasta în sine nu este una neaparat nouă, însă este lăudabilă. Sunt și credincioși care, după Sfânta Liturghie, iau masa alături de preot sau de ceilalalți membri ai comunității.
În unele parohii băimărene acest lucru se întâmplă frecvent. Preoții, reprezentanții Bisericii, iau masa alături de nevoiași, la evenimente, întrucât în fața lui Dumnezeu cu toții suntem egali. La masă participă și cei care financiar vorbind nu au posibilitatea.
Ideea de a oferi o masă celor care sunt alături de tine a fost adoptată de Parohia Ortodoxă Câmpu Negru din Sighetu Marmației. În fiecare lună, tot a doua săptămână, credincioșii sunt invitați la o masă caldă alături de semeni. Rolul Bisericii în astfel de momente este esențial. Tocmai de aceea felicitări Parohiei din Câmpu Negru pentru că creează un mediu religios extraordinar și oferă un exemplu pozitiv altor parohii.
„Oferim odată pe lună o masă după Sfânta Liturghie credincioșilor prezenți la Sfânta Liturghie, în semn de comuniune Liturgică „Liturghia de după Liturghie”. Acest lucru e făcut la inițiativa preotului de a inchega legătura între credincioși și biserica parohială și de ce nu de a restabili legăturile între ei, care poate cu pandemie s-au cam pierdut!”, arată pentru DirectMM.ro Mădălin Bontoș, preot paroh. Dumnezeu să ne ajute!
C.Ț.