Trupa „Syn Ze Sase Tri” a făcut senzație în Baia Mare - 3 ore în urmă
Bârsana i-a fost leagăn, Maramureșul chemare – Povestea dascălului Petre Lenghel-Izanu - 3 ore în urmă
Proiectul Catehetic „Moștenitorii credinței ortodoxe strămoșești din Dumbrăvița Maramureșului” a ajuns la final - 3 ore în urmă
Pr. Adrian Dobreanu: Sfânta Cuvioasă Maria Egipteanca – pildă de multă nevoință prin adâncă și nesfârșită pocăință - 4 ore în urmă
„Comoara Iepurașului” îi așteaptă pe cei mici la Satulung - 4 ore în urmă
Târgul de Florii – Meșteri și Meșteșuguri Tradiționale Maramureșene va avea loc în Baia Mare - 6 ore în urmă
Concert de pricesne și muzică religioasă „Din suflet de creștin” - 7 ore în urmă
Casa din Piața Gorki – proză de Marian Ilea (X) - 7 ore în urmă
Se organizează vernisajul expoziției de pictură „Armonii de primăvară” - 8 ore în urmă
Actor, regizor și realizator de emisiuni, la o dublă lansare de carte - 9 ore în urmă
În Maramureș: 184 de candidați au susținut examenul de definitivare în învățământ
Miercuri, 14 iulie, s-a desfășurat proba scrisă din cadrul examenului național de definitivare în învățământ, sesiunea 2021, la centrul de examen organizat la Colegiul Tehnic „George Barițiu”Baia Mare.
La nivelul județului Maramureș, dintre cei 197 de candidați cu drept de participare la proba scrisă, au fost prezenți 188 candidați, 9 fiind absenți.
Conform Metodologiei de concurs, care permite acest lucru, 4 candidați au decis să se retragă din examen, trei din motive personale, iar unul din motive medicale. Nu s-au înregistrat situații de fraudă sau tentativă de fraudă.
Spre centrele de evaluare organizate la nivel național, au fost transmise, pentru evaluare și notare, 184 lucrări.
Primele rezultate vor fi afișate în data de 21 iulie 2021 în centrul de examen și pe site- ul definitivat.edu.ro. Contestațiile se depun la centrul de examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 21 și 22 iulie 2021. Rezultatele finale se vor afișa la centrul de examen și pe site-ul național în data de 28 iulie 2021.
Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, medie care trebuie să fie cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului național de definitivare în învățământ.
Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul principal al acestui examen național. Prin dobândirea definitivării în învățământ, cadrul didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învățământ preuniversitar și de a participa ulterior la susținerea examenelor pentru obținerea gradelor didactice.
Informații suplimentare despre organizarea și desfășurarea examenului național de definitivare în învățământ, precum și despre programele specifice pentru examen sunt disponibile pe site-ul definitivat.edu.ro.