Metehăul – „vedeta” Bobotezei în unele sate din Maramureșul Istoric - 10 ore în urmă
Etnicii ucrainieni din Maramureș sărbătoresc Crăciunul - 10 ore în urmă
Globurile de Aur: Actorul de origine română Sebastian Stan, premiat pentru rolul din „A different man” - 11 ore în urmă
S-a stins din viață filosoful maramureșean Aurel Ion Brumaru - 15 ore în urmă
Cursuri de planorism și parașutism la Aeroclubul Baia Mare - 16 ore în urmă
„Magia culorilor”: Cercul de pictură din Vișeu de Sus a organizat un eveniment deosebit pentru a marca cei 8 ani de la înființare - 17 ore în urmă
În timp ce se afla în timpul liber, un polițist al Penitenciarului Baia Mare a prins un hoț - 17 ore în urmă
„Joc în Sat” la Căminul Cultural Văleni - 1 zi în urmă
Mâncăruri aruncate la tomberoane după sărbători - 1 zi în urmă
Biserica prăznuiește pe 6 ianuarie, Botezul Domnului sau Boboteaza - 1 zi în urmă
Eveniment de tradiție: Mii de oameni au participat la Festivalul Interjudețean de Folclor „Hora la Prislop” (FOTO)
Duminică, 22 august, a avut loc renumitul Festival Interjudeţean de Folclor Hora la Prislop, un eveniment cu tradiţie, care a aniversat cea de-a 49-a ediţie.
Chiar dacă începând cu anul 2017 a lipsit din calendarul manifestărilor tradiţionale, festivalul s-a bucurat de acelaşi succes cu care eram obişnuiţi. În dimineaţa zilei de 22 august a fost oficiată slujba religioasă la Mănăstirea Prislop, după care a urmat parada portului popular, moment transformat într-un adevărat spectacol al celor mai frumoase straie tradiţionale din Maramureş şi Bucovina. Nici programul artistic nu a coborât ştacheta, ansamblurile folclorice şi invitaţii speciali reuşind să creeze o atmosferă de mare sărbătoare.
Evenimentul inedit de folclor a adunat maramureșeni din toate colțurile județului, dar și turiști prezenți în Maramureș, dornici să cunoască cultura și tradițiile specifice acestui loc minunat în care cele două regiuni, Maramureș și Bucovina, se întâlnesc.
Festivalul de Folclor „Hora la Prislop” a reușit și în această ediție să unească tradițiile și valorile culturale din Maramureș și Bucovina, două zone binecuvântate de Dumnezeu cu locuri frumoase, oameni calzi și primitori și, nu în ultimul rând, cu obiceiuri păstrate cu sfințenie de sute de ani.