Artistul Paul Surugiu (Fuego) va concerta la începutul primăverii, la Baia Mare - 10 ore în urmă
Activitate a elevilor Liceului „Emil Racoviță,” dedicată marelui poet Mihai Eminescu - 11 ore în urmă
O nouă acțiune de căutare-salvare a Salvamont Maramureș - 11 ore în urmă
Programul Preasfințitului Părinte Timotei Sătmăreanul pentru duminică, 12 ianuarie - 12 ore în urmă
Cuvântul „MULȚUMESC” este sărbătorit pe tot globul, la data de 11 ianuarie - 12 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Liniștea care construiește încredere - 15 ore în urmă
În Ruscova se organizează „An Nou pe rit vechi” - 17 ore în urmă
În Târgu Lăpuș se va construi o creșă - 17 ore în urmă
Cum va fi marcată Ziua Culturii Naționale la Facultatea de Litere din Baia Mare - 17 ore în urmă
Artistul Florin Ștefan va susține un recital deosebit de nai la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» - 18 ore în urmă
În acest weekend: Muzeul Judeţean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» vă invită să vă bucurați de „Portretele artei băimărene”
În acest weekend, Muzeul Judeţean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» vă invită să vă bucurați de „Portretele artei băimărene”.
Expoziția temporară „Portretul în arta băimăreană”, curator dr. Ioan Angel Negrean, mai este deschisă spre vizitare la sediul muzeului, până în 29 august 2021.
Prezentarea științifică a rezultatelor cercetărilor muzeale asupra reprezentării motivului antropomorf în arta din «Centrul Artistic Baia Mare» a fost realizată de dr. Ioan Angel Negrean. Curatorul expoziției descrie dezvoltarea stilistică a reprezentărilor portretistice generate și/sau intrate în piața artistică băimăreană în secvențe temporale întinse pe o perioadă de un secol și ceva, începând cu lucrări „non–băimărene” – dar aflate în circulație și în colecții private la Baia Mare – din anii premergători actului fundațional realizat de Simon Hollósy, în 1896, și până în contemporaneitatea plastică a anului 1990.
Complementar perspectivei academice, proiectul online Hoinărind prin galerie, căutând viața din spatele chipului pictat, a căutat perspectiva subiectivă asupra portretelor, accentuând mai degrabă latura emoțională decât argumentul autorității. Invitați ai muzeului și-au deschis sufletul și au dezvăluit unde ii poartă cu gândul lucrarea aleasă, starea pe care le-o creează, de ce le place sau ce i-a uimit admirând-o sau chiar căutând informații despre autor.