Cum vor fi calculate bursele școlare pentru anul școlar 2025-2026 - 14 ore în urmă
Ateliere practice de literație pentru educatorii și învățătorii din Maramureș - 15 ore în urmă
Bilete de avion mai ieftine cu 60%, în luna ianuarie - 15 ore în urmă
Simpozionul „Mihai Eminescu și vocația enciclopedismului”, la Biblioteca „Petre Dulfu” - 19 ore în urmă
Personalități maramureșene de ieri și de azi, născute în luna ianuarie-TEREZIA FILIP - în urmă
Fără vize pentru SUA, din 31 martie 2025 - 1 zi în urmă
Marea aliniere a planetelor, fenomen astronomic rar la începutul anului 2025 - 1 zi în urmă
Huberta – proză scurtă de Marian Ilea (I) - 2 zile în urmă
Încă o zi liberă pentru bugetari, în 2025 - 2 zile în urmă
Duminică seară, de vizionat „Pictorul de pancarte” de Marian Ilea, la Teatrul Ararat - 2 zile în urmă
Nemulțumiri: Asociațiile Elevilor anunță protest în prima zi de școală
Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Elevilor din Bacău (AEBc), Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI), Asociația Elevilor din Maramureș (AEM), Asociația Elevilor din Mureș (AEMs) și Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE) îndeamnă elevii să iasă la protest pe 13 septembrie, de la ora 13:00, în Piața Victoriei.
În contextul începerii anului școlar 2021-2022, precum și a observării scăderii constante a calității actului educațional, creșterii ratei abandonului școlar de la an la an, creșterii numărului de elevi absolvenți ai clasei a VIII-a care nu se prezintă la Evaluarea Națională și creșterii numărului de elevi absolvenți ai claselor a XII-a și a XIII-a care nu susțin examenul de Bacalaureat, asociațiile de elevi vor organiza un protest în prima zi de școală, luni, 13 septembrie, începând cu ora 13:00, în Piața Victoriei, pentru a solicita următoarele măsuri în vederea scăderii ratei abandonului școlar și creșterii calității actului educațional:
- Creșterea numărului de consilieri școlari;
- Acordarea unor fonduri pentru finanțarea complementară de la bugetul de stat, în special pentru asigurarea unor reparații capitale a unităților de învățământ;
- Generalizarea Mesei Calde;
- Extinderea programului de ore remediale în învățământul liceal;
- Vizualizarea lucrărilor înainte de contestații;
- Mărirea cuantumului minim al burselor;
- Actualizarea planurilor cadru.
”Educația stă la baza societății, dar pare că în România, aceasta este un subiect nevrednic de atenția decidenților. Josnic! În anul 2021, elevii sunt nevoiți să implore pentru îndeplinirea unor necesități de bază. Când vom deveni o prioritate? Cerem soluții clare, alergătura din acest an de la o promisiune la alta, nu a reușit să aducă vreun beneficiu, a dezvăluit doar ignoranța cu care sunt tratate neajunsurile din învățământ. Sunt sesizate în fiecare zi erori în sistemul în care încercăm să ne dezvoltăm, iar ceea ce ni se cere este să închidem ochii și să le tolerăm, lucru care creează din ce în ce mai multe disfuncționalități. Când vom pune punct? Când ne vom dori de fapt o Românie educată?” – precizează Cristina Miculaiciuc, președintele Asociației Elevilor din Maramureș.