Programul ierarhilor maramureșeni, duminică, 29 decembrie - 4 ore în urmă
Se fac înscrieri la Raliul Zăpezii, aflat la cea de-a XV a ediție - 5 ore în urmă
Patinoarul, distracția copiilor aflați în vacanță - 5 ore în urmă
Florian Mătăsaru, dirijorul Fanfarei Municipale, împlinește astăzi o frumoasă vârstă - 9 ore în urmă
Călătoria lui Anton Joseph la Nürnberg pe vremea COVIDULUI-19 – proză scurtă de Marian Ilea - 9 ore în urmă
Ce putem face cu mâncarea care ne-a rămas după Masa de Crăciun - 10 ore în urmă
Elevii Ansamblului „Flori de Maramureș”, participanți ai Festivalului de datini și obiceiuri de iarnă „Marmația” - 10 ore în urmă
Tinerii parohiei Dumbrăvița duc tradiția mai departe; Au colindat întreg satul, aducând bucurie și lumină prin scenetele tradiționale „Irod” și „Irodaş” - în urmă
17 zile libere în 2025 pentru angajații din România - 1 zi în urmă
În a treia zi de Crăciun, ierarhii maramureșeni au slujit la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare - 1 zi în urmă
Start an școlar 2021 – 2022; Cum s-au defășurat festivitățile în județul nostru
Astăzi, 13 septembrie, a început noul an școlar. Încă de la primele ore ale dimineții străzile din Baia Mare și nu numai au fost luate cu asalt de mici omuleți, însoțiți de părinți.
Unii au avut mari emoții, alții lacrimi în ochi sau flori în mână. A fost o zi specială, chiar dacă părinții nu au mai putut intra în unitățile de învățământ ca în alți ani sau dacă masca a fost obligatorie.
Cu această ocazie, Inspectoratul Școlar Județean Maramureș a transmis un mesaj:
„DRAGI ELEVI, STIMAȚI COLEGI, ONORAȚI PĂRINȚI, PRIETENI AI ȘCOLII,
Începem anul școlar 2021-2022 cu prezența fizică în sala de clasă, lucru de la sine înțeles în urmă cu doi ani, fapt pus sub semnul întrebării astăzi, datorită crizei sanitare pe care o traversează omenirea. Cu toții ne dorim ca școala să fie locul în care visurile încep să devină realitate.
Dragi elevi, visul de a avea succes se poate împlini prin muncă, iar reușita implică responsabilitate.
Stimați părinți, copiii dumneavoastră își vor depăși limitele, își vor construi frumos personalitatea, vor descoperi puterea visului, vor primi răspunsuri la întrebări nerostite numai dacă le vom transmite împreună un set de valori solide, centrate pe RESPONSABILITATE, COMPASIUNE, IMPLICARE.
Stimaţi colegi, procesul de învăţământ, prin calitatea şi seriozitatea sa, este unul făuritor de destine, de această responsabilitate fiind conştienţi toţi cei care conturează viitorul tinerei generaţii. Este evident că școala online poate suplini doar parțial forma clasică de învățare, cu prezență fizică. Cel mult, poate funcționa ca soluție temporară, provizorie, deci prioritatea noastră, a tuturor, este să ne menținem școlile deschise!
Fiecare dintre noi în parte și toți împreună reprezentăm ȘCOALA, locul unde putem menține un dialog între generații, prin care cei tineri să beneficieze de o dezvoltare normală atât în planul formării de competențe, cât și în cel al interacțiunii umane. Copiii învață din ceea ce li se spune, dar mai cu seamă din ceea ce le transmitem prin fapte, dincolo de cuvinte, prin exemplele de zi cu zi. Suntem noi cum am vrea să fie ei: responsabili, corecți, prietenoși, empatici, dedicați, onești, integri, răbdători, loiali, respectuoși?
Putem oferi copiilor școala pe care o dorim?
Desigur! Acționând împreună! Oferind copilului libertatea de a deveni OM adevărat și apreciind devotamentul celui care educă.
Spor în toate! Sănătate!” – transmite Inspector școlar general, prof. dr. Anca Minodora Costin Hendea.
L.C.H.