Donație prețioasă pentru Casa Muzeu din Rogoz - 7 ore în urmă
19 polițiști maramureșeni au ieșit la pensie la final de 2024 - 8 ore în urmă
PS Iustin: „Mulțumim cu evlavie smerită în genunchi Bunului Dumnezeu pentru binecuvântările pe care le-am primit în anul ce a trecut” - 8 ore în urmă
Editorialul de miercuri: Biserica din Bogdan Vodă - 9 ore în urmă
Valea Sibila de la Strâmbu-Băiuț – Valea Zeiței - 10 ore în urmă
După 18 ani de la integrarea în Uniunea Europeană, România a intrat în Schengen - 10 ore în urmă
Pr. Adrian Dobreanu: 1 ianuarie, întreită sărbătoare la început de an - 14 ore în urmă
Mocănița, bucuria turiștilor pe perioada Sărbătorilor de iarnă - în urmă
În prima zi din an este sărbătorit Sfântul Vasile cel Mare - în urmă
Mesaje pornite din suflet, de la Oameni care fac cinste Maramureșului - 1 zi în urmă
Alexia Mance, câștigătoarea marelui trofeu al Festivalului „Pe sub Poala Codrului”, ediția a III-a (FOTO)
Duminică, 12 septembrie, în Băsești s-a desfășurat cea de-a III-a ediție a Festivalului „Pe sub Poala Codrului”, urmat de recitalul folcloric “Prânzul miresei Anicuța”.
Au participat 35 de copii talentați, care au plecat acasă fiecare cu câte un premiu și o medalie. Cea care a reușit să ia 10 pe linie a fost Alexia Mance, primind astfel marele trofeu.
„Festivalul a început în Stremț, la ora 13.00, printr-o slujbă de pomenire la Troița Eroilor Nesărbătoriți. La ora 14.00 a început festivalul codrenesc “Pe sub poala codrului”, urmat de recitalul folcloric “Prânzul miresei Anicuța”, unde au urcat pe scenă câștigătorii trofeului ediției întâi, precum și a ediției a doua: Paul Marincaș și Patricia Moldovan.
Alături de aceștia au evoluat pe scenă prieteni și colaboratori, precum: Dan Babici, Lăcrimioara Petruș, împreună cu Ansamblul Folcloric “Florile Chioarului” și Lia Ciutac.
Juriul festivalui a fost format din personalități de onoare, profesori acreditați, dar și artiști ai muzicii populare: Mihaela Iacob-Dan, Mircea Mureșan și președintele juriului, Mihaela Bob-Zăiceanu” – a declarat Lorena Șut, directorul artistic al festivalului.
Evenimentul a fost organizat cu ajutorul autorităților județene, în parteneriat cu Asociația Ion al Anei, condusă de Mihai Marian, și directorul artistic al festivalului – Lorena Șut, cu scopul implicării tineretului în redescoperirea valorilor din tradiția codrenească.
L.C.H.