Apel umanitar: O familie din Săcălășeni are nevoie de sprijin după ce locuința i-a fost grav afectată de un incendiu - 25 minute în urmă
Echipa de robotică a liceului „George Barițiu” Baia Mare, pe podium la prima etapă din cadrul competiției First Tech Challenge Romania - 3 ore în urmă
Opt ani de la întronizarea Preasfinţitului Părinte Iustin ca Episcop al Maramureșului și Sătmarului - 4 ore în urmă
La Sighetu Marmației debutează Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarnă „Marmația” - 5 ore în urmă
Locul ocupat de echipa de fotbal a României în clasamentul FIFA, la sfârșitul lui 2024 - 17 ore în urmă
99 de ani de la moartea marelui poet rus, Serghei Esenin - 17 ore în urmă
În a treia zi de Crăciun este sărbătorit Sfântul Ștefan - 18 ore în urmă
“Tanti Irina a Anuții Văsălichii Măriuții din Șișești” continuă tradiția brodatului de mână - în urmă
Două eclipse de lună și două de soare, în anul 2025 - 1 zi în urmă
Salvamontiștii maramureșeni, Moși Crăciuni pentru 50 de copii din satele cele mai greu accesibile ale județului - 1 zi în urmă
Muzeul de Istorie și Arheologie Maramureș contribuie la expoziția ”Tezaure arheologice din România. Rădăcini dacice și romane”
Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș participă la vernisajul expoziției ”Tezaure arheologice din România. Rădăcini dacice și romane”, care va avea loc la Muzeul Național de Arheologie din Madrid, în data de 30 septembrie.
Expoziția se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Regele Felipe al VI-lea al Spaniei și al Președintelui României, Klaus Iohannis. Această manifestare culturală face parte din acțiunile culturale care celebrează cei 140 de ani de relații diplomatice dintre România și Spania și reunește 835 de artefacte care provin din colecțiile a 39 de muzee din România.
Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș participă la expoziția ”Tezaure arheologice din România. Rădăcini dacice și romane” cu artefacte clasate în categoria Tezaur, respectiv: două cnemide de bronz, două aplici din bronz, un vârf de suliță din fier și o cămașă din zale, piese provenite din mormântul celtic de la Ciumești.
Expoziția ”Tezaure arheologice din România. Rădăcini dacice și romane” va putea fi vizitată în perioada 1 octombrie 2021 – 27 februarie 2022.