Donație prețioasă pentru Casa Muzeu din Rogoz - 4 ore în urmă
19 polițiști maramureșeni au ieșit la pensie la final de 2024 - 5 ore în urmă
PS Iustin: „Mulțumim cu evlavie smerită în genunchi Bunului Dumnezeu pentru binecuvântările pe care le-am primit în anul ce a trecut” - 6 ore în urmă
Editorialul de miercuri: Biserica din Bogdan Vodă - 6 ore în urmă
Valea Sibila de la Strâmbu-Băiuț – Valea Zeiței - 7 ore în urmă
După 18 ani de la integrarea în Uniunea Europeană, România a intrat în Schengen - 7 ore în urmă
Pr. Adrian Dobreanu: 1 ianuarie, întreită sărbătoare la început de an - 11 ore în urmă
Mocănița, bucuria turiștilor pe perioada Sărbătorilor de iarnă - 17 ore în urmă
În prima zi din an este sărbătorit Sfântul Vasile cel Mare - 19 ore în urmă
Mesaje pornite din suflet, de la Oameni care fac cinste Maramureșului - în urmă
Weekendul de sport maramureșean: La rugby campioană rămâne Știința Baia Mare! Avem victorie și egal la handbal și rezultate bune la fotbal!
Weekendul de sport maramureșean! La rugby campioană rămâne Știința Baia Mare! Avem victorie și egal la handbal și rezultate bune la fotbal!
Echipa de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare a câştigat titlul de campioană a României după ce a învins în finala ediţiei din acest an a SuperLigii, sâmbătă seara, pe CSA Steaua Bucureşti cu scorul de 11-3 (11-3), arată Agerpres.ro.
Pe Stadionul Naţional ”Arcul de Triumf” din Capitală, într-o partidă desfăşurată în absenţa spectatorilor, băimărenii, deţinători ai trofeului, s-au impus după un joc pe care l-au dominat din punct de vedere tactic, fiind superiori la toate capitolele. Scorul a fost deschis de Steaua, în minutul 10, după ce Ratu Taniela Maravunawasawasa a adus primele puncte pe tabela de marcaj dintr-o lovitură de pedeapsă, însă doar după patru minute băimărenii au marcat un eseu prin Helarius Kisting, netransformat. Tot Kisting a mai fructificat până la pauză alte două lovituri de pedeapsă, în timp ce bucureştenii nu au reuşit să se mai apropie periculos de buturile adverse, după primele 40 de minute rezultatul fiind 11-3 pentru maramureşeni.
Partea a doua a confruntării a fost una atipică pentru sportul cu balonul oval, niciuna dintre echipe nereuşind să mai pună puncte pe tabela de marcaj. Băimărenii au forţat înscrierea a încă unui eseu în prima parte a mitanului secund, însă defensiva stelistă a făcut faţă cu brio atacurilor succesive ale ”zimbrilor”. În schimb, finalul de meci a aparţinut ”militarilor” care în ultimele 5 minute s-au instalat în terenul advers supunând unui asediu continuu buturile maramureşenilor dar fără a reuşi să concretizeze în puncte. Astfel, CSM Ştiinţa Baia Mare şi-a păstrat titlul de campioană naţională, în timp ce Steaua, care a încheiat pe primul loc sezonul regulat al competiţiei, a fost nevoită să se mulţumească doar cu medaliile de argint. De altfel, Baia Mare a fost echipa care a jucat toate finalele SuperLigii de când competiţia se dispută în acest format, câştigând patru dintre acestea. Ultima dată când Ştiinţa Baia Mare şi Steaua şi-au disputat titlul naţional a fost în 2018, când ”zimbrii” s-au impus cu 24-22. CSM Ştiinţa Baia Mare ar putea face eventul dacă va câştiga şi Cupa României, urmând să întâlnească în finală pe CS SCM Timişoara. Aşa cum se ştie, medaliile de bronz ale SuperLigii au revenit echipei CS Dinamo care sâmbătă a învins pe CS SCM Timişoara cu 16-11, în timp ce meciul pentru locurile 5-6 s-a încheiat cu victoria celor de la CS U Cluj, 36-25, în faţa celor de la ACS Tomitanii Constanţa, mai arată Agerpres.ro. Este al treilea titlu din istorie și al patrulea din istorie pentru zimbrii, dar mai important al șaptelea de la crearea Super Ligii în 2009.
Ne mutăm la fotbal! Sâmbătă, stadionul “Iuliu Bodola” din Oradea a fost gazda partidei dintre CA Oradea și CS Minaur Baia Mare, din cadrul etapei a opta din Liga 3, seria 10, arată csminaur.ro. Minaur mergea în Bihor după singura înfrângere din acest sezon, cu gândul de a recupera ce a pierdut acasă. Cu finaluri excelente de repriză, băimărenii au reușit să se impună cu 3-2 și au egalat la puncte liderul, care nu s-a descurcat la Satu Mare. Minaur a fost condusă cu 1-0 după ce căpitanul gazdelor, Cosmin Letan, a transformat un penalty, dar a jucat până la capăt prima parte, reușind să egaleze prin Sergiu Ciocan, în al doilea minut de prelungire. În partea a douam același Ciocan a marcat dintr-un penalty, aducând echipa noastră în avantaj. Un al treilea penalty în meci a fost transformat de Letan, care a egalat situația cu cinci minute înainte de final. Din fericire, în prelungirile meciului, Mircea Donca a izbutit un eurogol, care a adus și trei puncte echipei noastre, mai arată reprezentanții clubului băimărean. Deci, CA Oradea – CS Minaur Baia Mare: 2-3 (1-1); Cosmin Letan (33 – 11m, 75 – 11m) / Sergiu Ciocan (45+2, 55 – 11m), Mircea Donca (90+3). În aceeași etapă, Progresul Șomcuta Mare s-a impus în deplasare, împotriva Luceafărului Oradea, cu 5-1. Luceafărul Oradea – Progresul Șomcuta Mare: 1-5 (0-1); Răzvan Toderici (88) / Paul Batin (14, 56, 86), Bogdan Jeler (64), Mark Parnău (80). Baia Mare se află pe locul 2, la egalitate de puncte cu Lotul Băile Felix, 19 puncte, dar este devansată la golaveraj, 21-10 față de 21-7.
Ne mutăm acum la handbal masculin! Sâmbătă dimineața, Sala Polivalentă “Lascăr Pană” din Baia Mare a fost gazda partidei dintre CS Minaur și CSM Focșani, joc din cadrul etapei a 7-a din Liga Zimbrilor. A fost un meci extrem de disputat, în care fiecare echipă a avut șansa ei de a se impune, dar până la urmă jocul s-a terminat la egalitate, 22-22, la pauză 11-12, arată reprezentanții clubului băimărean. Cele două erau vecine de clasament înainte de partide și tot la fel au și rămas în urma acestei partide. Ultimele minute au fost de o încrâncenare maximă, cu apărări dând totul, de fiecare parte. Minaur egalează după reușita lui Kotrc, apoi Mănescu este ghicit de Terekhov și Minaur are 44 de secunde atacul. Băimărenii nu reușesc să arunce la poartă și trăiesc cu speranța unui gol în ultima secundă, din aruncare de la 9, dar Buzle nu poate trece de barajul făcut de jucătorii echipei oaspete. Astfel, Minaur Baia Mare se află pe locul 5, cu 13 puncte din 7 etape, iar Focșani, locul 4, tot cu 13 puncte din 7 etape, dar golaveraj mai bun. În etapa următoare, Minaur va merge în deplasare, la Universitatea Cluj, locul 13, 3 puncte din 7 etape. Dinamo este lider absolut cu punctaj maxim din 7 partide.
Mergem la handbal feminin! Sâmbătă după-amiază, s-a disputat partida dintre HC Zalău și CS Minaur Baia Mare, joc din cadrul etapei a cincea a Ligii Florilor MOL. Un derby interjduețean, chiar unul al Ardealului, între două echipe bune, care sunt legate de o veche rivalitate. A câștigat echipa mai valoroasă, dar nu fără emoții, situația fiind sub control aproximativ 50 de minute din cele 60 ale jocului, arată csminaur.ro. Mai exact, s-a încheiat 23-26, la pauză 10-14. Fără Pandzic, De Souza și Lavko, Baia Mare s-a descurcat foarte bine, vizibilă fiind și legarea unor relații de joc. Apărarea a mers și de această dată, iar dacă n-ar fi fost ratările numeroase, n-ar fi fost nici probleme apărute la un moment dat. Zalăul a jucat fără Gheorghe Tadici pe bancă (suspendat), ceea ce a constituit, fără îndoială, un avantaj pentru echipa noastră. Gazdele au început mai bine, au condus cu 2-0 (min. 3), dar mai apoi au urmat cinci goluri consecutive pentru Minaur, care și-a luat rolul în serios: 2-5 (9). Am condus jocul în continuare, chiar dacă Zalăul a încercat să revină: 5-7 (12), 8-11 (21), 10-12 (28). La pauză s-a intrat însă cu 10-14 și cu zâmbete de mulțumire. Am păstrat diferență și în partea a doua, până la 13-17 (min. 37), când portarul Utkina a reușit un gol frumos din poartă în poartă, surprinzând-o pe Teodorescu, ieșită pentru un eventual pas pe contraatac. A venit însă și momentul negru pentru Baia Mare, când n-a mers nimic și s-a ajuns la 20-18 (min. 47.12). Am ratat în acest interval două auncări de la 7m, două contraatacuri, două situații de singur cu portarul, a mai fost și o bară. Minaur a ieșit din pasa proastă, s-a apărat excelent și a marcat de cinci ori la rând: 20-23 (min. 53.07). Suspansul însă nu s-a oprit aici. Gazdele au marcat, Severin a ratat de pe 6m, apoi Borș a fost eliminată și gazdele au punctat prin tunisianca Jlezi: 22-23 (54.57). Cristina Laslo a oferit mai apoi un solo de final, cu o triplă, întreruptă doar de un 7m transformat de Toth și Minaur a venit cu toate cele trei puncte acasă. Și nu-i puțin lucru să bați la Zalău, iar de acest lucru se vor convinge mulți în meciurile următoare. Urmează o nouă deplasare, de această dată la Craiova, unde va fi din nou mult de muncit pentru a putea scoate ceva, mai arată reprezentanții clubului băimărean. În etapa viitoare, Baia Mare va juca, deci, în Bănie, în 23 octombrie. CS Minaur se află în prezent pe locul 6, cu 9 puncte din 5 partide. Zalău se află pe locul 9, cu 7 puncte din 5 partide, iar Craiova se află pe locul 7, cu 8 puncte din 5 partide. Totuși, Baia Mare se află la doar 3 puncte de plutonul aflat la conducere, care are în frunte pe CSM București.
C.Ț.