Victoria Darvai – prima interpretă profesionistă din nordul țării - 2 ore în urmă
Îndrăgitele artiste Suzana și Daciana Vlad au primit butonul de argint pentru numărul mare de abonați de Youtube - 5 ore în urmă
Prof. dr. Ioan Dorel Todea, despre Hollósy Simon și fondatorii „Școlii de Pictură Băimărene” - 8 ore în urmă
La Borșa: Schi nocturn gratuit pentru localnici și turiști - 9 ore în urmă
La Șuior se deschide oficial sezonul de schi - 9 ore în urmă
Voluntarii de la Crucea Roșie-Filiala Maramureș au adus bucurie de sărbători, în casele multor familii din mediul rural - 11 ore în urmă
Subvenții APIA pentru crescătorii de vaci de lapte, în anul 2025 - 12 ore în urmă
Îndrăgita crainică TV Sanda Țăranu împlinește 86 de ani - 13 ore în urmă
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Sfântul Ioan Botezătorul - 13 ore în urmă
Praznicul Botezului Domnului la Catedrala Episcopală din Baia Mare - 14 ore în urmă
Denis Cupșe a adus în Maramureș Trofeul Festivalului „Cântece de Viță Veche” din Focșani (FOTO)
Sâmbătă, 23 octombrie, în Focșani s-a desfășurat cea de-a XII-a ediție a Concursului Național de Interpretare a Cântecului Tradițional „Cântece de Viță Veche”.
Pe scenă au evoluat 12 concurenți cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani. Printre aceștia s-a aflat și maramureșeanul Denis Cupșe, care a reușit să aducă acasă Trofeul Festivalului.
„Dragi prieteni, azi (n.red. sâmbătă) am trăit foarte mari emoții, am urcat pe scena festivalului “Cântece de Viță Veche” din Focșani. Trofeul și Marele Premiu vine cu mine in Maramureș, în satul meu Recea.
Mulțumesc pentru decizia luată onorabilului juriu, părinților mei pentru susținere și încrederea in mine. Vă mulțumesc tuturor pentru susținere și încurajare!” – transmite Denis.
Juriul a apreciat și notat pentru fiecare concurent: calitățile vocale, acuratețea intonației, autenticitatea și calitatea interpretării, frumuseţea şi autenticitatea costumului popular, valoarea artistică a pieselor prezentate, dicția și ţinuta scenică. Festivalul Național „Cântece de Viță Veche” este o sărbătoare închinată cântecului tradițional românesc, care are menirea să adune tineri interpreţi ai cântecului popular și, totodată, să adune cele mai reprezentative zone etnofolclorice ale țării, au transmis organizatorii.
L.C.H.