Respect și credință pentru munți și izvoare la Băiuț - 31 minute în urmă
Colegiul „Vasile Lucaciu” găzduiește competiția oficială de precalificări First Tech Challenge, Maramu’ Division, din cadrul campionatului Blue Horizon Championship - 42 minute în urmă
Câți vizitatori a avut Planetariul Baia Mare în 2024 - 2 ore în urmă
La Sighetu Marmației s-a organizat atelierul „Eminescu – Arhitectul viziunilor de lider” - 3 ore în urmă
Public numeros la lansarea noilor numere ale revistei de patrimoniu cultural „Memoria Ethnologica”; Elevii Școlii Populare de Artă au oferit și mai multă culoare evenimentului - 3 ore în urmă
Ziua Culturii Naționale: 175 ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu - 4 ore în urmă
Maramureșeanca Silvia Timiș, alături de alți artiști români, în turneu în America - 15 ore în urmă
Cele mai tari filme pentru pasionatii de ruleta - 15 ore în urmă
Proiect de suflet în Parohia Ortodoxă „Șesu-Mănăstirii” Rozavlea – „Nicio lună din anul 2025 fără rugăciune și binecuvântare în casa credincioșilor noștri” - 19 ore în urmă
Recitați o strofă din Eminescu și intrați gratuit la muzeu - în urmă
Noi oportunități de învățare la Esperando: Terapie prin muzică, dans, teatru, mimică, meșteșuguri și pictură
Începând cu luna octombrie a acestui an, Asociația Esperando derulează proiectul “C.E.S. – Cultura – de la Educație la Sănătate”.
În cadrul acestui proiect vor fi organizate o serie de workshop-uri și activități educative de tip non-formal, în colaborare cu specialiști din diferite domenii, care vor realiza activități de: terapie prin muzică, terapie prin dans, terapie prin teatru și mimică, terapie prin meșteșuguri și terapie prin pictură.
Proiectul are ca scop îmbunătățirea vieții persoanelor cu dizabilități din Baia Mare, prin educarea și implicarea voluntarilor din domeniul cultural, a tinerilor din școli, în activități terapeutice, culturale, educative și de socializare.
Activitățile artistice pot vindeca și produce efecte benefice, oferind persoanelor posibilitatea de a își exprima non-verbal emoțiile negative, furia, anxietatea, temerile, neliniștea, tristețea etc.
În concepția unor specialiști, creativitatea este cea care ajută la vindecare, pentru că în general oamenii au emoții și abilități despre care nu sunt conștienți. Prin stimularea creativității, necesară în activitățile artistice, de fapt se reușește să se scoată la iveală potențialul pe care nu îl cunoaștem.
În cadrul sesiunilor de terapie prin artă (cultură), participanții sunt încurajați în a folosi arta așa cum o înțeleg ei pentru a atinge obiectivele terapeutice.
Proiectul se va derula vreme de 3 luni.