Toți copiii școlari din Pirita vor ieși la tradiționalul săniuș - 11 ore în urmă
În ciuda vremurilor moderne, cântecul, jocul și portul tradițional maramureșean sunt duse mai departe cu drag și respect - 12 ore în urmă
Elevii sunt invitați să se înscrie la cea de-a IV-a ediție a Proiectului Eparhial Cultural-Teologic „Mihai Eminescu – poet român al rugăciunii și meditației” - 12 ore în urmă
Fotograful maramureșean Ilie Tudorel vernisează la Madrid expoziția „Comorile României” - 16 ore în urmă
PS Timotei Sătmăreanul a slujit în această duminică la Mănăstirea Măriuș - 18 ore în urmă
Rezultate bune obținute de Academia de Şah Maramureş la Nyíregyháza - 19 ore în urmă
Cum va fi marcată Ziua Culturii Naționale la Muzeul Satului din Baia Mare - în urmă
În Baia Mare se organizează un atelier practic de literație pentru învățători și educatori - în urmă
Tradiție și culoare: Sighetu Marmației a găzduit a XXXII-a ediție a Festivalului Internațional de Colinde, Datini și Obiceiuri de Iarnă la Ucraineni - în urmă
Maramureșencele Nicola Codrea și Sara Sitar, vicecampioane naționale la categoria U14 dublu fete la Campionatele Naționale Individuale Indoor - în urmă
Elev de la „Șincai” premiat într-un proiect național pentru o aplicație inovativă
Andrei-Ionuț Buzgo, elev al Colegiului Național ”Gheorghe Șincai” din Baia Mare, a fost premiat recent în cadrul Galei premiilor Academiei Descoperă-ți Pasiunea în IT 2021.
Evenimentul a fost organizat recent, marcând încheierea a celei de-a VII-a ediții a programului „Academia DpIT”, în cadrul căreia au fost premiate cele mai bune produse tech dezvoltate de tinerii inovatori în timpul programului de educaţie practică şi mentorat pe care l-au urmat timp de șase luni.
Elevul băimărean Andrei-Ionuț Buzgo face parte din echipa Eaglescode, distinsă cu Premiul Special pentru aplicația Rreports.
RReports este o aplicație menită să faciliteze comunicarea dintre cetățeni și primării. Astfel, oricine poate să trimită sesizări către administrațiile locale într-un mod simplu și rapid, direct de pe telefonul mobil. Designul este intuitiv și modern, iar semnalarea problemelor este mai încurajatoare ca niciodată, urmând ca, după trimitere, rapoartele cu probleme să fie văzute pe platforma primăriilor, iar acestea pot să trimită un răspuns către utilizatorul care le-a semnalat.
Aplicația a fost realizată de elevii: Bogdan Andrei de la Gymnasium Tiergarten Berlin, Germania, Gheorghe-Daniel Bîrsan de la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu, Denisa-Maria Bodea de la Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca, Andrei-Ionuț Buzgo de la Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” din Baia Mare, Luca-Andrei Culcean de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Satu Mare, precum și Grigore-Gabriel Trifan de la Colegiul Naţional “Calistrat Hogaş” din Tecuci. Echipa a fost mentorată de timişoreanul Florin Laudat de la Nagarro.
În total, au fost premiate 76 de persoane – 52 de elevi, 10 studenţi şi 14 mentori, cu premii în sume de bani şi produse în valoare totală de 5.700 de euro.
Iată video-ul promo al aplicației: