15 ani de la operaționalizarea primelor echipaje SMURD Maramureș; Dr. Raed Arafat a fost prezent la ceremonie - 4 ore în urmă
Suzana și Daciana Vlad vor susține concerte extraordinare de pricesne în 12 orașe ale țării - 5 ore în urmă
Lanțul Munților Igniș, o frumusețe aparte a Maramureșului (VIDEO) - 7 ore în urmă
PS Timotei Sătmăreanul a slujit azi la Mănăstirea Rohia, în fruntea unui sobor de preoți și diaconi - 9 ore în urmă
PS Părinte Iustin a săvârșit Sfânta Liturghie la Paraclisul Episcopal - 10 ore în urmă
Biblioteca „Petre Dulfu” Baia Mare găzduiește vernisajul „Salonului de iarnă” al membrilor Asociației Artiștilor Plastici „Alexandru Șainelic” - 10 ore în urmă
40 de copilași au participat la concursul de șah Cupa „Luceafarul” - 10 ore în urmă
2024, an bogat în activități pentru Asociația Tinerilor Ortodocși ai Protopopiatului Baia Mare - 12 ore în urmă
Târgul „Nunta de la A la Z” are loc în perioada 14 – 16 februarie - 13 ore în urmă
Ansamblul „Coconii Deseștiului” face înscrieri - 13 ore în urmă
Elevii Școlii Gimnaziale “Alexandru Ioan Cuza” din Baia Mare, la discuții cu polițiștii
În 12 noiembrie, polițiștii Biroului de Siguranță Școlară din cadrul I.P.J Maramureș au desfășurat o activitate preventiv-educativă cu elevii Școlii Gimnaziale “Alexandru Ioan Cuza” din Baia Mare.
În cadrul acestei întâlniri a fost abordată tema “Traficului de persoane și a victimizării minorilor”. Elevii au fost sfătuiți să evite anturajele și mediile care pot determina o posibilă, viitoare traficare a lor (pentru exploatare în muncă, exploatare sexuală, pornografie etc), precum, și să acorde importanță educației pentru a putea ajunge la un nivel de informaţii și cunoștințe care să contribuie la conștientizarea riscurilor la care se expun atunci când, persoane necunoscute îi abordează.
Le-au fost prezentate o serie de aspecte de care să ţină cont, pentru a nu fi angrenaţi în activităţi ce le-ar putea pune în pericol viaţa, integritatea corporală și bunurile materiale pe care le dețin.
În contextul în care mediul online, deosebit de atractiv pentru copii, reprezintă o cale suplimentară prin care aceștia pot deveni victime ale abuzului, exploatării și traficului, polițiștii le-au oferit copiilor recomandări cu privire la folosirea în siguranță a rețelelor de socializare, în vederea prevenirii victimizării lor.
În urma acestor activități interactive, între polițiști și elevi, cei mici au înțeles că, în cazul în care sunt martorii producerii unor fapte antisociale sau chiar a unor infracțiuni, este foarte important, ca în cel mai scurt timp, prin intermediul S.N.U.A.U. 112 sau al părinților, adulților din preajmă, să sesizeze cele întâmplate poliției.
Sintagma: “Nu cred că mi se poate întâmpla mie” este un mod de gândire care poate duce la experiențe cu consecințe grave, spun polițiștii.