Florica Pop din Asuaju de Sus a împlinit 100 de ani - 3 minute în urmă
152 de ani de la nașterea lui IULIU MANIU - 6 ore în urmă
Vineri seară, de vizionat spectacolul „Căsătoria”, după N.V. Gogol - 7 ore în urmă
Teodor Perșa din Băiuț (1943-2006) – o viață pe note muzicale - 8 ore în urmă
Turiști fericiți după o plimbare cu sania, trasă de iapa Karina - 8 ore în urmă
A fost hramul de iarnă al Mănăstirii Scărișoara Nouă - 8 ore în urmă
Aducere aminte: Cu Lenuș la săniuș pe derdeluș - 8 ore în urmă
Editorialul de miercuri: Două întâmplări din vremea când trebuia să devenim “oamenii noi” ai comunismului - 8 ore în urmă
SMURD Maramureș împlinește 15 ani - 8 ore în urmă
Marcel Mureșan, dialog cu Ioan Marchiș (II) - 9 ore în urmă
Mai mulți elevi din Maramureș au obținut rezultate remarcabile la Concursul internațional de istorie și geografie despre Europa Centrală
21 de participanți din județul Maramureș se află printre cei 30 de câștigători din România ai Concursului internațional de cunoștințe despre Inițiativa celor Trei Mări, organizat de Fundația Jagiellońska din Republica Polonă, în colaborare cu autoritățile județene.
Acest concurs pe teme de diplomație europeană s-a desfășurat online, la finalul lunii octombrie, în cadrul Proiectului ”Trimarium, Joc de simulare pentru susținerea cooperării în cadrul Inițiativei celor Trei Mări”. Proiectul este implementat de Fundația Jagiellońska, în cooperare cu parteneri din Polonia, Bulgaria, Slovacia, Ungaria, Slovenia, Croația și România, cu finanțare din partea Ministerului Polonez al Afacerilor Externe.
La concurs au participat 129 de români pasionați de istorie și geografie, dintre care 68 de participanți sunt elevi de la 10 unități școlare din Maramureș. Acest interes major s-a datorat sprijinului acordat de Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, iar implicarea profesorilor în pregătirea elevilor a contribuit esențial la reușita tinerilor noștri.
Câștigătorii maramureșeni sunt elevi de la 7 unități școlare:
- Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” Baia Mare;
- Liceul Teoretic ”Emil Racoviță” Baia Mare;
- Colegiul Național ”Vasile Lucaciu” Baia Mare;
- Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Baia Mare;
- Școala Gimnazială ”Octavian Goga” Baia Mare;
- Școala Gimnazială Remeți;
- Școala Gimnazială Strâmtura.
Cei mai buni treizeci de participanți din fiecare țară vor fi recompensați cu diplome și premii acordate de organizatori, iar trei câștigători și un coordonator din fiecare țară vor merge în finala internațională, care va avea loc în Polonia, în prima parte a lunii decembrie 2021.