Omor sau accident? Un cioban mort la stână ridică semne de întrebare - 28 minute în urmă
Nichita Stănescu, la ceas aniversar - 47 minute în urmă
Etapă bună pentru echipele maramureșene din L3, care ocupă locul 1 și în play-off, și în play-out - 4 ore în urmă
EHF European Cup: O înfrângere și o calificare ratată pentru Minaur - 5 ore în urmă
În 2 aprilie: Gemenele folclorului maramureșean – Suzana și Daciana Vlad – susțin în Baia Mare un concert de pricesne - 11 ore în urmă
Erdogan și obsesia puterii – Proteste uriașe în Turcia, ignorate de mass-media - 12 ore în urmă
Doi sportivi de la Clubul Sportiv Seini, calificați la Campionatele Naționale de înot din această vară - 13 ore în urmă
Parastas pentru Monahul Nicolae Delarohia la împlinirea a 36 de ani de la trecerea la cele veșnice - 15 ore în urmă
Lume multă la Mănăstirea Bârsana; PS Iustin s-a aflat azi în mijlocul credincioșilor - 16 ore în urmă
Liturghie arhierească la Mănăstirea Făget - 16 ore în urmă
În Sighetu Marmației a avut loc a 29-a ediție a Festivalului de Colinde, Datini și Obiceiuri de Iarnă la Ucraineni (FOTO)
Duminică, 9 ianuarie, la Sighetu Marmației s-a desfășurat cea de-a 29-a ediție a Festivalului de Colinde, Datini și Obiceiuri de Iarnă la Ucraineni, organizat de Filiala Maramureș a Uniunii Ucrainenilor din România, în parteneriat cu Vicariatul Ortodox Ucrainean din România.
Evenimentul a debutat cu Sfânta Liturghie, oficiată de părintele Nicolae Lauruc, vicar al Vicariatului Ortodox Ucrainean din România, în biserica ortodoxă ucraineană, situată în centrul municipiului Sighetu Marmației. Apoi, a avut loc tradiționala paradă, la care au participat grupuri de ucraineni din localități maramureșene și din alte județe, îmbrăcați în costume speciale sau tradiționale ucrainene. Manifestările s-au încheiat cu un Concert de colinde și urări de Crăciun și Anul Nou, sub cerul liber, în Parcul Mare din centrul municipiului Sighetu Marmației.
Prezent la festival, Vasile Moldovan, primarul Sighetu Marmației, a declarat că această localitate și-a câștigat de-a lungul timpului statutul de oraș multicultural, în care cetățeni de diferite etnii trăiesc în armonie și împărtășesc unii cu ceilalți identitatea și bogăția propriei culturi.
La rândul său, vicarul Vicariatului Ortodox Ucrainean din România, părintele Nicolae Lauruc, a binecuvântat acest frumos festival, urându-le ”Crăciun fericit!” tuturor celor care îl sărbătoresc pe stil vechi. Festivalul s-a încheiat cu un extraordinar program de colinde şi urări de Crăciun și Anul Nou!