Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Cum să treci prin durere și să mergi mai departe - 12 ore în urmă
De nouă ani, Viorelia Butcure din Cupșeni realizează adevărate bijuterii din mărgele - 14 ore în urmă
Se anunță un nou weekend plin cu distracție pe Pârtia Olimpică Borșa - 14 ore în urmă
Ați văzut-o? O femeie din Vișeu de Jos e de negăsit de câteva zile - 14 ore în urmă
„Povestea vasului de lut” continuă la Muzeul de Istorie și Arheologie Maramureș - 15 ore în urmă
2024 – anul expozițiilor, evenimentelor și digitalizării la Muzeul de Mineralogie din Baia Mare - 18 ore în urmă
Ziua Culturii Naționale a fost celebrată și la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” Baia Mare - 18 ore în urmă
Concursul regional „Eminescu – Luceafăr, Eu – o mică stea” din Târgu Lăpuș a reunit și de această dată foarte mulți participanți talentați - 19 ore în urmă
Lect. dr. Dan Siserman a lansat cartea „Vremea magicienilor. Wittgenstein, Benjamin, Cassirer, Heidegger și marele deceniu al filosofiei (1919–1929)” - în urmă
Teatrul Ararat, turneu în Germania și Austria cu spectacolul ”Pe mine, mie… redă-mă” - în urmă
Periplul polițiștilor prin școli continuă; S-au dezbătut teme precum bullying și cyberbullying
Peste 100 de elevi de nivel gimnazial și liceal de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” și Colegiul Național „Vasile Lucaciu” din Baia Mare au avut ocazia să dezbată cu polițiștii două teme de actualitete – bullying și cyberbullying.
Aceștia au aflat că, adoptând un comportament de tip bullying, pot comite cel puțin cinci infracțiuni. Au aflat care sunt acestea și cum sunt sancționate. Iar pentru că ei încă sunt minori, au aflat de la ce vârstă răspund penal și care sunt măsurile care se iau față de minorii care comit fapte infracționale sau contravenționale.
Polițiștii le-au vorbit elevilor și despre pericolele din mediul online. Cum se folosesc infractorii de anonimatul pe care mediul online îl asigură, cum pot fi abordați, ce informații sunt personale și este important să nu le divulge necunoscuților din mediul online, cum se pot folosi aceștia de aceste date și care pot fi consecințele.
Pentru ca tinerii să fie în siguranță nu e suficientă o activitate preventivă realizată de polițiști. Este nevoie de implicarea părinților prin o bună monitorizare a tinerilor și o foarte bună comunicare cu aceștia. De asemenea, profesorii au un rol important prin faptul că o bună parte din timp tinerii sunt la școală. Doar prin efort susținut putem contribui la o formare armonioasă a tinerilor noștri, sunt de părere polițiștii.