LA MULȚI ANI, SENSEI! - 7 minute în urmă
Catedrala Episcopală din Baia Mare pune dispoziția credincioșilor 10.000 de sticle cu Aghiasma Mare - 2 ore în urmă
Semințe flori și semințe plante: alegeri inspirate pentru grădina ta - 13 ore în urmă
Incendiu la o braserie din Baia Mare - 13 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Oglinda relațiilor noastre – Lecțiile lui Guy Corneau - 17 ore în urmă
Examenul și lucrarea de licență devin obligatorii - în urmă
Scurte îndrumări tipiconale la Praznicul Botezului Domnului - în urmă
Iernile copilăriei de altădată erau despre haine tricotate de bunicuțe - în urmă
Off-road ilegal oprit la Cavnic - 1 zi în urmă
Excursie pe Creasta Cocoșului în prima zi a noului an - 1 zi în urmă
Populația unei comune la 30 de kilometri de granița cu Ucraina a crescut cu câteva sute de oameni în ultimele luni
Numărul cetăţenilor ucraineni care îşi stabilesc domiciliul în comuna Vârfu Câmpului din judeţul Botoşani creşte considerabil şi pe fondul tensiunilor de la graniţa dintre Ucraina şi Rusia, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, primarul Maria Huţu.
Potrivit sursei citate, numărul de locuitori ai comunei creşte semnificativ de la o lună la alta, în ciuda faptului că populaţia reală este constantă. Astfel, în mai puţin de o lună, numărul de locuitori din Vârfu Câmpului a crescut cu aproape 300, de la 9.136 la 31 ianuarie 2022 la 9.412 pe 22 februarie.
Creşterea este una artificială, în condiţiile în care numărul cetăţenilor români care locuiesc efectiv pe raza acestei unităţi administrativ-teritoriale este de doar 3.622. „Într-o singură zi am avut şapte cetăţeni ucraineni care au solicitat reşedinţă definitivă în Vârfu Câmpului. Sunt mulţi în ultima vreme. Nu ştiu câţi sunt exact, dar oricum sunt cu zecile şi cu sutele într-o săptămână.
Vin şi îşi fac documentele şi se mută pe Vârfu Câmpului. Este legat de situaţia conflictuală ruso-ucraineană. Probabil îi sperie şi ei caută să plece cât mai mulţi”, a afirmat Huţu. Vârfu Câmpului este o comună care se află în partea de Nord-Vest a judeţului Botoşani, la aproximativ 30 de kilometri de Vama Siret de la frontiera româno-ucraineană. Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a spus că România nu se așteaptă la fluxuri majore de refugiați, în cazul în care Rusia invadează Ucraina, dar că putem primi 500.000 de refugiați, dacă e nevoie, mai arată digi24.ro.