152 de ani de la nașterea lui IULIU MANIU - 6 ore în urmă
Vineri seară, de vizionat spectacolul „Căsătoria”, după N.V. Gogol - 7 ore în urmă
Teodor Perșa din Băiuț (1943-2006) – o viață pe note muzicale - 7 ore în urmă
Turiști fericiți după o plimbare cu sania, trasă de iapa Karina - 7 ore în urmă
A fost hramul de iarnă al Mănăstirii Scărișoara Nouă - 7 ore în urmă
Aducere aminte: Cu Lenuș la săniuș pe derdeluș - 8 ore în urmă
Editorialul de miercuri: Două întâmplări din vremea când trebuia să devenim “oamenii noi” ai comunismului - 8 ore în urmă
SMURD Maramureș împlinește 15 ani - 8 ore în urmă
Marcel Mureșan, dialog cu Ioan Marchiș (II) - 8 ore în urmă
De la 1 ianuarie crește indemnizația ajutorului de înmormântare - 10 ore în urmă
Anchetă amplă: Avem 4 ingineri silvici maramureșeni în vizorul polițiștilor! Mandate de percheziție domiciliară, puse în aplicare, cauza: arborii inventariați!
Anchetă amplă: Avem 4 ingineri silvici maramureșeni în vizorul polițiștilor! Mandate de percheziție domiciliară, puse în aplicare, cauza: arborii inventariați!
Miercuri, polițiștii Serviciului de Ordine Publică au pus în executare șase mandate de percheziție domiciliară, pe raza județului Maramureș, la sediile și locuințele unor persoane fizice și juridice.
Activitățile s-au desfășurat în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de fals informatic, arată reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș, într-un comunicat de presă.
„Din cercetările efectuate până în prezent a reieșit faptul că în perioada august – noiembrie 2020, patru ingineri silvici au introdus și au șters fără drept date informatice privind dimensiunile unor arbori inventariați. Scopul a fost diminuarea volumului masei lemnoase, cu 424 metri cubi față de volumul real și favorizarea unei societăți comerciale să achiziționeze masa lemnoasă la un preț mult mai mic decât valoarea arborilor ce urmau a fi exploatați. În urma perchezițiilor desfășurate, polițiștii au ridicat bunuri (unități de calculator, telefoane mobile), înscrisuri și documente de natură a proba activitatea infracțională.
Activitățile de percheziție au beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului de Investigații Criminale și ai Serviciului Criminalistic. Sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare, polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale, urmând a fi dispuse măsuri legale. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, mai arată reprezentanții IPJ Maramureș.
C.Ț.
Foto – arhivă