152 de ani de la nașterea lui IULIU MANIU - 6 ore în urmă
Vineri seară, de vizionat spectacolul „Căsătoria”, după N.V. Gogol - 7 ore în urmă
Teodor Perșa din Băiuț (1943-2006) – o viață pe note muzicale - 7 ore în urmă
Turiști fericiți după o plimbare cu sania, trasă de iapa Karina - 7 ore în urmă
A fost hramul de iarnă al Mănăstirii Scărișoara Nouă - 7 ore în urmă
Aducere aminte: Cu Lenuș la săniuș pe derdeluș - 7 ore în urmă
Editorialul de miercuri: Două întâmplări din vremea când trebuia să devenim “oamenii noi” ai comunismului - 8 ore în urmă
SMURD Maramureș împlinește 15 ani - 8 ore în urmă
Marcel Mureșan, dialog cu Ioan Marchiș (II) - 8 ore în urmă
De la 1 ianuarie crește indemnizația ajutorului de înmormântare - 10 ore în urmă
Fraternitatea înainte de toate: În tot Maramureșul avem solidaritate maximă ca atare acțiunea specială săptămânală caută variantele bune pentru sosiții la noi!
Fraternitatea înainte de toate: În tot Maramureșul avem solidaritate maximă ca atare acțiunea specială săptămânală caută variantele bune pentru sosiții la noi!
Vineri a fost o zi a pregătirilor pentru transporturi viitoare de ajutoare spre Ucraina. De la depozitul de la Casa Armatei din Baia Mare s-a trimis spre Halmeu o mașină cu haine, lenjerii de pat și 12 cutii de ser fiziologic, arată autoritățile din Maramureș.
În Germania se pregătește un nou convoi de TIR-uri care vor ajunge în Halmeu în 26 aprilie. Acest transport cu produse de strictă necesitate pentru ucrainenii aflați în situații dificile, urmare a războiului, ajung în România prin bunăvoința Forumului German și prin Asociația Bayerische Kinderhilfe Rumänien.
În acest context, în 7 aprilie, la sediul ASSOC a avut loc întâlnirea săptămânală a grupului de suport a refugiaților, prilej cu care s-a discutat despre posibilitatea integrării copiilor ucraineni în școli și despre gratuitatea la serviciile medicale de stat. La întâlnire au participat reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Maramureș, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, ai Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială, dar și membrii unei delegații franceze formată din: Daniel Fouillouse – fost ministru de stat și primar în Dunkerque și Karim Louzani – director regional Hauts de France al Crucii Roșii Franceze. S-a luat în calcul ideea organizării unor activități prin care refugiații să poată comunica între ei, să-și poată petrece util și plăcut timpul liber. S-a pus, de asemenea, problema găsirii unor locuri de joacă gratuite pentru copiii ucraineni.
Refugiatele ucrainence participante la întâlnire au fost extrem de emoționate de faptul că există preocupare atât pentru refugiații care se află pe teritoriul județului Maramureș, cât și pentru cetățenii ucraineni care au rămas în țară și cărora li se trimit constant ajutoare, mai arată autoritățile maramureșene.
C.Ț.