152 de ani de la nașterea lui IULIU MANIU - 6 ore în urmă
Vineri seară, de vizionat spectacolul „Căsătoria”, după N.V. Gogol - 7 ore în urmă
Teodor Perșa din Băiuț (1943-2006) – o viață pe note muzicale - 7 ore în urmă
Turiști fericiți după o plimbare cu sania, trasă de iapa Karina - 7 ore în urmă
A fost hramul de iarnă al Mănăstirii Scărișoara Nouă - 7 ore în urmă
Aducere aminte: Cu Lenuș la săniuș pe derdeluș - 7 ore în urmă
Editorialul de miercuri: Două întâmplări din vremea când trebuia să devenim “oamenii noi” ai comunismului - 8 ore în urmă
SMURD Maramureș împlinește 15 ani - 8 ore în urmă
Marcel Mureșan, dialog cu Ioan Marchiș (II) - 8 ore în urmă
De la 1 ianuarie crește indemnizația ajutorului de înmormântare - 10 ore în urmă
Rusia ar putea să rămână fără bere la vară, în condițiile în care 98% din hameiul folosit este de import
Rusia ar putea să rămână fără bere la vară, în condițiile în care ar putea să apară dificultăți în aprovizionarea cu un ingredient cheie, arată digi24.ro.
Hameiul este un ingredient aromatizant esențial, iar producătorii de bere ruși importă 98% din cele șapte mii – șapte mii cinci sute de tone pe care le folosesc în fiecare an, în principal din Germania, Cehia și Statele Unite.
Majoritatea firmelor deținute de ruși au hamei doar pentru câteva luni, dar vor avea probleme serioase în timpul verii dacă aprovizionarea va fi întreruptă, arată reprezentanții Uniunii Berarilor din Rusia. În plus, producătorii locali se vor confrunta cu o cerere mai mare, deoarece giganții europeni Carlsberg și Heineken au anunțat că ies de pe piața rusă.
În aceste condiții, producătorii de bere ruși au cerut Ministerului Agriculturii să îi ajute să găsească modalități de a înlocui hameiul importat, arată ziarul Kommersant, preluat de Reuters. În plus, berarii au cerut guvernului să sprijine înființarea de culturi locale, deși procesul va dura probabil câțiva ani. Asociația Producătorilor de Hamei din Rusia estimează că ar avea nevoie de subvenții de stat de peste 6,5 milioane de dolari pe an, timp de 3-5 ani, pentru a crește producția la o mie de tone până în 2030, mai arată sursa citată în acest articol.