Donație prețioasă pentru Casa Muzeu din Rogoz - 5 ore în urmă
19 polițiști maramureșeni au ieșit la pensie la final de 2024 - 7 ore în urmă
PS Iustin: „Mulțumim cu evlavie smerită în genunchi Bunului Dumnezeu pentru binecuvântările pe care le-am primit în anul ce a trecut” - 7 ore în urmă
Editorialul de miercuri: Biserica din Bogdan Vodă - 8 ore în urmă
Valea Sibila de la Strâmbu-Băiuț – Valea Zeiței - 8 ore în urmă
După 18 ani de la integrarea în Uniunea Europeană, România a intrat în Schengen - 8 ore în urmă
Pr. Adrian Dobreanu: 1 ianuarie, întreită sărbătoare la început de an - 12 ore în urmă
Mocănița, bucuria turiștilor pe perioada Sărbătorilor de iarnă - 19 ore în urmă
În prima zi din an este sărbătorit Sfântul Vasile cel Mare - în urmă
Mesaje pornite din suflet, de la Oameni care fac cinste Maramureșului - 1 zi în urmă
Activitatea filantropică a Episcopiei: În județul Maramureș și Sătmar se acționează în sprijinul fraților creștini ucraineni, în mod continuu! Ziua 72, bilanț!
Activitatea filantropică a Episcopiei: În județul Maramureș și Sătmar se acționează în sprijinul fraților creștini ucraineni, în mod continuu! Ziua 72, bilanț!
Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, activitățile sociale demarate de către reprezentanții Sectorului social-filantropic și misionar continuă în sprijinul refugiaților ucraineni.
În cursul zilei de astăzi, preacuviosul părinte Arhim. Dr. Macarie Motogna, exarhul mănăstirilor și starețul Mănăstirii Rohia împreună cu domnul primar Michel Senot din Saclay, Franța și domnul Marius Motogna au efectuat două vizite la refugiații ucraineni care sunt cazați la Mănăstirile Borșa Pietroasa și Petrova, pentru a identifica necesitățile acestor persoane.
De asemenea, la Mănăstirea Petrova a sosit un transport cu alimente perisabile și neperisabile pentru persoanele cazate aici precum și lucruri necesare pentru copiii care merg la școală în fiecare zi. Amintim faptul că la mănăstirea Izvorul Tămăduirii din Petrova, 50 de suflete au găsit liniște şi o nouă casă. Copiii lor învață în şcoala gimnazială din Valea Vişeului, o şcoală în care se predă majoritar în limba ucraineană. Pentru cei 20 de copiii, începerea şcolii reprezintă normalitatea. La mănăstire, înainte de fiecare masă, ei zic tatăl nostru sau cântă imnul Ucrainei.
Arhid. Adrian Dobreanu
Responsabil Comunicații Media-Online