Donație prețioasă pentru Casa Muzeu din Rogoz - 36 minute în urmă
19 polițiști maramureșeni au ieșit la pensie la final de 2024 - 2 ore în urmă
PS Iustin: „Mulțumim cu evlavie smerită în genunchi Bunului Dumnezeu pentru binecuvântările pe care le-am primit în anul ce a trecut” - 2 ore în urmă
Editorialul de miercuri: Biserica din Bogdan Vodă - 3 ore în urmă
Valea Sibila de la Strâmbu-Băiuț – Valea Zeiței - 4 ore în urmă
După 18 ani de la integrarea în Uniunea Europeană, România a intrat în Schengen - 4 ore în urmă
Pr. Adrian Dobreanu: 1 ianuarie, întreită sărbătoare la început de an - 8 ore în urmă
Mocănița, bucuria turiștilor pe perioada Sărbătorilor de iarnă - 14 ore în urmă
În prima zi din an este sărbătorit Sfântul Vasile cel Mare - 16 ore în urmă
Mesaje pornite din suflet, de la Oameni care fac cinste Maramureșului - în urmă
Un punct de vedere: Cât de importantă este prezența în casă a prietenilor noștri care-s și alături de-a lor familie la bine cât și la greu! Adoptă, nu cumpăra!
Un punct de vedere: Cât de importantă este prezența în casă a prietenilor noștri care-s și alături de-a lor familie la bine cât și la greu! Adoptă, nu cumpăra!
La mijloc de lună mai se sărbătorește Ziua Internațională A Familiei. Familia reprezintă celula de bază a societății așadar ziua respectivă constituie fără îndoială una care ar trebui să fie importantă pentru români.
Dar când poți spune că o familie este cu adevărat completă? Atunci când un cuplu se unește în Sfânta Taină A Căsătoriei? Atunci când un cuplu are un copil? Sau atunci când fericirea este cuvântul de ordine în familia respectivă?
Multe familii iau serios în calcul varianta de adopție sau cumpărare a unui animal de companie. Un cățel, o pisică, un papagal sau poate un hamster. Specialiștii în psihologie arată că un copil crește mai armonios și mai responsabil dacă are alături în procesul de creștere un prieten necuvântător. Datele statistice arată că au avut dreptate. Observăm că mulți copii pentru care pisica sau câinele a devenit o veritabilă soră sau un frate s-au transformat în familiști convinși care înțeleg responsabilitățile de părinte. Învață de mici cum este să îngrijești un mic suflet și învață să aprecieze viața.
Există și aici capcane! Există și părinți pentru care animalul de companie pe care au ales să îl aducă în căminul lor trebuie să fie musai de rasă. De parcă sufletul micuțului prieten ar conta în funcție de culoarea lui sau de faptul că ar fi rezultatul unei încrucișări planificate. Câinii sau pisicile care au o rasă aparent banală pot fi mai iubitori/iubitoare decât cei pe care sunt cumpărați pe bani mulți. În tot acest timp adăposturile sunt pline de animale înlăcrimate care sunt lipsite de iubirea umană și de atașamentul sau condițiile pe care le-ar merita.
Ce poate învăța un copil dintr-o asemenea ipocrizie? Învață că banul dictează! Învață să gândească discriminatoriu. Și mută tendința de a analiza lucrurile în lumea oamenilor. Că cei cu bani sunt mai presus, de pildă.
Am o pisică iubitoare și pe care am adoptat-o prin intermediul unei bune prietene. Aris are un an și nouă luni pe care chiar astăzi îi împlinește. Am adoptat-o de la vârsta de două luni și sunt cât se poate de fericit că m-a ales să o îngrijesc. Sufletul său este mai nobil decât sufletele oamenilor. Are mai multă empatie decât cei care sunt bipezi. Tocmai de aceea sfătuiesc toți iubitorii de animale să adopte un suflet nobil, empatic și iubitor. Sunt atâtea animale care au nevoie de iubire și îngrijire. Prietenii de la Fight For Animals și-au propus să construiască pentru început un adăpost pentru câini și unul pentru pisici. Și-au propus să salveze toate animalele posibile, să le îngrijească în adăpost și să le găsească părinți iubitori. Spunem părinți, nu stăpâni. Cine gândește că este stăpân greșește! Animalul de companie este membru al familiei. Cei care iubesc animalele știu că sunt copiii lor. Adoptă și tu dacă ai acum posiblitatea! Vei salva o viață care-ți salvează viața!
Cătă ȚINEGHE