S-a stins din viață filosoful maramureșean Aurel Ion Brumaru - 52 minute în urmă
Cursuri de planorism și parașutism la Aeroclubul Baia Mare - 2 ore în urmă
„Magia culorilor”: Cercul de pictură din Vișeu de Sus a organizat un eveniment deosebit pentru a marca cei 8 ani de la înființare - 3 ore în urmă
În timp ce se afla în timpul liber, un polițist al Penitenciarului Baia Mare a prins un hoț - 4 ore în urmă
„Joc în Sat” la Căminul Cultural Văleni - 15 ore în urmă
Mâncăruri aruncate la tomberoane după sărbători - 15 ore în urmă
Biserica prăznuiește pe 6 ianuarie, Botezul Domnului sau Boboteaza - 17 ore în urmă
Aghiasma de la Bobotează se poate consuma dimineața, pe stomacul gol, timp de opt zile - în urmă
„Jocul Onceștenilor” ajunge la ediția 58; Muzica și voia bună va fi asigurată de artiști de renume - în urmă
Eveniment special organizat de CJCPCT Maramureș de „Ziua Culturii Naționale” - în urmă
Cum au fost primiți membrii trupei Kalush după Eurovision. Momentul în care au ajuns la granița ucraineano-poloneză
Câștigătorii Eurovision au ajuns acasă. Fanii i-au așteptat la granița ucraineano-poloneză, iar momentul a fost emoționant, arată digi24.ro.
Membrii trupei au oferit la granița cu Polonia o interpretare live a cântecului câștigător la Eusovision, în aplauzele militarilor și a celor veniți să îi întâmpine.
Ucraina, reprezentată de Kalush Orchestra, a câştigat Eurovision 2022 cu piesa „Stefania”, în urma finalei ce a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică la Sala Pala Olimpico din Torino. Ucraina a primit 631 de puncte. Cântecul „Stefania” poartă numele mamei lui Oleh Psiuk, fondatorul Kalush Orchestra, și vorbește despre relația mamă-copil. Melodia a fost dedicată tuturor mamelor care trec prin experiența cumplită a războiului din Ucraina, iar videoclipul piesei comunică tocmai această emoție.
„Am dedicat cândva acest cântec mamei mele, iar când a izbucnit războiul, el a căpătat o mulțime de semnificații noi. Deși nu există niciun cuvânt despre război în cântec, mulți oameni au început să asocieze cântecul cu mama Ucraina. Mai mult, societatea a început să îl numească imnul războiului nostru! Dar dacă Stefania este acum imnul războiului nostru, aș vrea ca el să devină imnul victoriei noastre” – scrie Oleh Psiuk, fondatorul grupului Kalush Orchestra. Având imagini foarte puternice, videoclipul piesei precizează în final că a fost filmat la Bucha, Irpin, Borodianka, Hostomel, orașe de lângă Kiev care au cunoscut ororile ocupației ruse. Trupa Kalush Orchestra a lansat duminică pe canalul de YouTube videoclipul piesei, mai arată sursa citată în acest articol.