Donație prețioasă pentru Casa Muzeu din Rogoz - 1 oră în urmă
19 polițiști maramureșeni au ieșit la pensie la final de 2024 - 3 ore în urmă
PS Iustin: „Mulțumim cu evlavie smerită în genunchi Bunului Dumnezeu pentru binecuvântările pe care le-am primit în anul ce a trecut” - 3 ore în urmă
Editorialul de miercuri: Biserica din Bogdan Vodă - 4 ore în urmă
Valea Sibila de la Strâmbu-Băiuț – Valea Zeiței - 4 ore în urmă
După 18 ani de la integrarea în Uniunea Europeană, România a intrat în Schengen - 4 ore în urmă
Pr. Adrian Dobreanu: 1 ianuarie, întreită sărbătoare la început de an - 8 ore în urmă
Mocănița, bucuria turiștilor pe perioada Sărbătorilor de iarnă - 15 ore în urmă
În prima zi din an este sărbătorit Sfântul Vasile cel Mare - 16 ore în urmă
Mesaje pornite din suflet, de la Oameni care fac cinste Maramureșului - în urmă
E proiect cu potențial: În județul Maramureș se dorește acum amenajarea unei rezervații speciale pentru zimbri. În care localitate ar fi realizată!
E proiect cu potențial: În județul Maramureș se dorește acum amenajarea unei rezervații speciale pentru zimbri. În care localitate ar fi realizată!
Zimbrul a fost și rămâne un simbol al României, regăsindu-se pe stema județului Maramureș. Așadar este perfect normal ca autoritățile să găsească soluții pentru a-l pune în valoare.
Joi, 9 iunie, în cadrul ședinței Consiliului Județean Maramureș, a fost aprobat proiectul privind introducerea în lista de investiții a anului 2022 a obiectivului ”Înființarea și dezvoltarea unei rezervații de animale sălbatice, de zimbri, în comuna Băiuț”. Suma atribuită pentru realizarea tuturor studiilor necesare este, arată vicepreședintele CJ Maramureș, Radu Trufan, în valoare de 167.000 lei.
Ultimul zimbru din Moldova a fost ucis în 1762, iar ulterior a dispărut din Transilvania. În estul Europei, zimbrii se aflau în proprietatea regilor poloni, lituanieni și țarilor ruși. În 1927, din nefericire, mai puțini de 50 de zimbri au rămas în lume, toți în grădini zoologice, aceștia fiind ținta braconierilor după Primul Război Mondial. Odată cu amenajarea unei astfel de rezervații în județul Maramureș va crește numărul turiștilor dornici să admire această specie care în prezent, arată autoritățile maramureșene, se află pe cale de dispariție.
C.Ț.