181 ani de la nașterea Reginei Elisabeta a României, poetă, eseistă și scriitoare - 4 ore în urmă
Amenzi mai mari, dar și noi drepturi pentru șoferi, în anul 2025 - 5 ore în urmă
Agentul de poliție rănit în accidentul de la Borșa are nevoie urgentă de sânge - 9 ore în urmă
Programul de vizitare a Memorialului Victimelor Comunismului și al Rezistenței de la Sighet, în aceste zile - 10 ore în urmă
Alocațiile de stat pentru copii vor crește de la 1 ianuarie 2025 - în urmă
Mulți turiști au ales să petreacă Crăciunul la pensiunile din Maramureș - în urmă
Programul ierarhilor maramureșeni, duminică, 29 decembrie - 1 zi în urmă
Se fac înscrieri la Raliul Zăpezii, aflat la cea de-a XV a ediție - 1 zi în urmă
Patinoarul, distracția copiilor aflați în vacanță - 1 zi în urmă
Florian Mătăsaru, dirijorul Fanfarei Municipale, împlinește astăzi o frumoasă vârstă - 1 zi în urmă
Ministrul Energiei, după începerea extracției de gaze în Marea Neagră: Vom avea un miliard de metri cubi în plus pe an
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, afirmă că țara noastră va beneficia de un miliard de metri cubi de gaz pe an suplimentar, după începerea extracției zăcămintelor din Marea Neagră. Primele gaze din Marea Neagră au intrat miercuri în sistemul naţional de transport, respectiv gazele din perimetrul de la Midia, zăcământul Ana, exploatat de Black Sea Oil & Gas, arată digi24.ro.
„Este oficial! Primele gaze din Marea Neagră au intrat astăzi în sistemul naţional de transport! Este vorba de gazele din perimetrul de la Midia, zăcământul Ana, exploatat de Black Sea Oil & Gas. Vom avea o cantitate de circa un miliard de metri cubi anual, în plus. Ţara noastră a mai făcut un pas pentru a deveni independentă energetic”, a scris Virgil Popescu miercuri pe Facebook.
Black Sea Oil & Gas SA (BSOG), împreună cu partenerii săi de concesiune, Petro Ventures Resources şi Gas Plus Dacia, au început miercuri după-amiaza producţia de gaze din Proiectul de Dezvoltare Gaze Naturale Midia (MGD), fiind introduse în Sistemul Naţional de Transport primele gaze extrase din perimetrele offshore de mică adâncime Ana și Doina. Conform unui comunicat al BSOG, anul acesta se estimează o producţie de 0,5 miliarde de metri cubi de gaze. Producţia la platou va fi de aproximativ 1 miliard de metri cubi/an pentru următorii trei ani din cei zece ani de viaţă estimaţi pentru zăcămintele Ana şi Doina.
Proiectul MGD este primul proiect nou de dezvoltare a gazelor naturale din platoul continental românesc al Mării Negre din ultimii 30 de ani şi singurul proiect în dezvoltare aflat în derulare în prezent. Acesta constă în cinci sonde de producţie (o sondă submarină la zăcământul Doina şi patru sonde de producţie la zăcământul Ana), o platformă de producţie monitorizată şi operată de la ţărm, amplasată pe zăcământul Ana şi o conductă submarină de 126 km care asigură transportul gazelor până la noua staţie de tratare a gazelor din comuna Corbu, judeţul Constanţa. Gazele tratate sunt livrate în SNT la staţia de măsurare a gazelor aflată în incinta STG. Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a anunţat miercuri că a acordat Black Sea Oil & Gas, Gaz Plus Dacia şi Petro Ventures Resources licenţa pentru desfăşurarea activităţii de operare a conductelor de alimentare din amonte aferente activităţii de producţie a gazelor naturale pentru perimetrele Pelican şi Midia din Marea Neagră, mai arată sursa citată în acest articol.