O expoziție, două autoare - 1 oră în urmă
Cum se pregătea casa pentru Paști în Maramureșul de altădată - 3 ore în urmă
Primăvara în satul de pe Dealul Florilor - 3 ore în urmă
Trei elevi de la Liceul „Petru Rareș” Târgu Lăpuș s-au calificat la Concursul Național de Chimie „Lazăr Edeleanu” - 3 ore în urmă
Recuperarea după implant dentar: sfaturi utile - 4 ore în urmă
TVR va organiza dezbaterea finală cu candidații din turul 1 al alegerilor prezidențiale - 4 ore în urmă
Centrul de zi pentru vârstnici din Desești prinde contur - 5 ore în urmă
Ursul și primarul – o poveste românească despre frică, putere și decizie - 6 ore în urmă
Locuri de muncă disponibile în Spaţiul Economic European - 6 ore în urmă
Salvamont Maramureș – sute de oameni salvați pe parcursul anului trecut - 7 ore în urmă
Ministerul Sănătății a cerut spitalelor să reactiveze planurile pentru COVID-19!
Numărul cazurilor de COVID-19 crește alarmant, iar de marți se revine la raportarea zilnică a cazurilor. DSP a cerut spitalelor să reactiveze planurile de reziliență, arată digi24.ro.
O adresă trimisă în această dimineață managerilor de spitale de către Direcția de Sănătate Publică București arată o creștere alarmantă a numărului de cazuri, context în care managerii sunt rugați să reactiveze planurile de reziliență pentru COVID-19.
Acest lucru înseamnă că spitalele care au renunțat la circuitele pentru pacienții infectați cu SARS-CoV2 trebuie să le refacă. Luni este așteptată o nouă raportare săptămânală a situației COVID, în condițiile în care Ministerul Sănătății a decis în urmă cu circa o lună ca raporările să nu mai fie făcute zilnic.
Săptămâna trecută a fost o creștere de aproape 8.000 de cazuri noi. Și în această săptămână este așteptată o creștere, în condițiile în care ministerul i-a anunțat pe managerii de spitale că din 12 iulie se va reveni la raportarea zilnică. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a spus săptămâna trecută într-o conferință de presă că România, la fel ca alte țări din Europa, trece printr-un moment de creștere rapidă a cazurilor de coronavirus, dar că asta nu pune probleme asupra sistemului de sănătate.
Ministrul a declarat că această creștere a infectărilor este cauzată de subvarianta BA5, care este contagioasă și afectează și persoanele vaccinate, și pe cele trecute prin boală. Rafila a estimat că la începutul lunii august s-ar putea ajunge la 10.000 de cazuri de infectare cu coronavirus pe zi, acesta fiind scenariul pesimist, mai arată sursa citată în acest articol.