S-a aflat cine a furat coiful! N-ai să crezi! - 2 ore în urmă
„Tradițiile din Satul Meu” – o asociație care oferă continuitate tradiției și aduce multe zâmbete - 3 ore în urmă
Ecotichetul pentru mașini electrice ar putea crește din nou - 3 ore în urmă
În Bontăieni se va organiza „șezătoarea de altădată” - 7 ore în urmă
Noi modificări în structura unor licee din România - 8 ore în urmă
Doi tineri din Fărcașa, în clasamentul primilor 20 de sportivi din județ în anul 2024 - 8 ore în urmă
Pr. Adrian Dobreanu: Scurtă meditație la Duminica a 32-a după Rusalii – vameșul Zaheu, pildă de îndreptare - 8 ore în urmă
Șocant: A fost furat aurul dacic dintr-un muzeu din Olanda? - 9 ore în urmă
CS Minaur Baia Mare vs. CSM Iași: Duel decisiv în Liga Florilor MOL - 10 ore în urmă
Digi provoacă Netflix: Un nou post de filme intră în grila de programe - 11 ore în urmă
Asta-i realitatea zilelor noastre: Sunt mulți iubitori de animale de companie în Baia Mare dar prea puțini care și adoptă efectiv necuvântătoarele!
Asta-i realitatea zilelor noastre: Sunt mulți iubitori de animale de companie în Baia Mare dar prea puțini care și adoptă efectiv necuvântătoarele!
Un micuț necuvântător este în mod categoric o binecuvântare la casa omului. Orice deținător de câine sau pisică poate confirma acest lucru, fiindcă el se transformă din proprietar în părinte.
Din păcate, în ciuda faptului că, la nivel declarativ, avem în jurul nostru, o mulțime de iubitori de animale, prea puțini se și implică în a oferi un sprijin considerabil în a auta micuții prieteni care nu cuvântă. Reprezentanții unui adăpost privat din apropierea Dura confirmă ipoteza.
„Cu toate că au fost numeroase ocazii când am cerut ajutor pentru diverși căței, pentru cazare temporară (foster), pentru că adapostul nu mai face față, nimeni nu s-a oferit să ajute, nici măcar câteva zile. Sincer, am renunțat să mai cerem ajutor. Primim foarte multe mesaje însă pentru a ajuta câini de peste tot, cu și fără stăpân, câini abandonați peste tot în județ. Avem 165 de câini în adăpost și a fost construit pentru 130-140. Suntem deja mult peste capacitate. Asta este realitatea. De aceea, cu hrana oferită de noi, am căutat persoane cu curte, sau chiar în apartament, care să poată ține un puiuț sau un cățel talie mică măcar, 1-2 săptămâni, sau cât se poate. Avem doar 2-3 persoane care ne ajută în acest fel, adevărați iubitori de animale, sincer. Fiecare dintre noi avem animăluțele noastre, și pe lângă asta am ținut sute de alte animăluțe în foster acasă, câini și pisici, în ultimii 10 ani. Unde sunt restul de 150.000 de locuitori ai acestui municipiu? Mulțumim mult lui Alina Iluți pentru că o ține în foster pe micuța aceasta, Dottie. Ești un exemplu de urmat pentru toți ceilalți locuitori ai acestui oraș. Foster responsabil, făcut cu suflet. Chiar dacă un șlap a avut de suferit, recompensa este de o mie de ori mai importantă, ajutând un animăluț care nu are pe nimeni. Credeți-ne pe cuvânt”, arată reprezentanții adăpostului de animale din apropiere de Dura, din Baia Mare.
În imaginea cu care am ilustrat articolul de față, o puteți admira pe Dottie, care se află în căutarea unei familii pentru totdeauna. La fel, zeci și sute de câini și pisici sau alte animăluțe care vă pot face viața mai frumoasă. Îndemnul nostru este să adoptați, iar dacă veți oferi o șansă la viață unui animăluț, vă asigurăm că vă veți face cu siguranță viața mai frumoasă, indiferent dacă este de rasă sau nu. Sunt animăluțe care nu sunt de rasă, dar pot fi mai iubitoare decât cele cu pedigree. Iată care este regulamentul de adopții, respectiv condițiile și informațiile necesare pentru adopția unui câine de la adăpostul respectiv. „Pentru toți cei care doresc să adopte, trebuie să îndepliniți următoarele condiții și mesajul de adopție trebuie să cuprindă următoarele informații în mod obligatoriu pentru a putea adopta un câine de la noi:
1. Ce fel de caine doriți: talie mică/medie/mare, pui/adult, energic, liniștit/timid (și orice alte caracteristici la care va puteți gândi)?
2. Ați mai avut sau mai aveți câine, și dacă ați avut ce s-a întamplat cu el/ei) (ex. a murit de bătrânețe, boală, l-ați pierdut, etc.)?
3. Unde va locui cainele (în casă înauntru/afară, apartament, de pază legat sau nu etc., localitatea)?
4. Dacă mai aveți câine acesta trebuie sa fie în mod obligatoriu sterilizat și microcipat înainte de a mai putea adopta un alt câine?
5. Ce fel de hrană îi puteți asigura? Îi puteți asigura tratamente medicale veterinare în caz de boală?
6. Trebuie să trimită mesajul persoana care va fi în mod direct proprietarul câinelui (nu o prietenă, un vecin sau fiul minor) și acea persoana trebuie să aibă peste 18 ani! De asemenea, în cazul în care locuiți cu alte persoane (ex. părintii, alte rude, sau este un apartament închiriat), este nevoie de acordul proprietarului locuinței.
7. Sterilizarea câinelui este obligatorie! Câinii adulți sunt adoptați gata sterilizați din adăpost. Pentru pui asigurăm sterilizarea gratuită când aceștia sunt adulți, înainte de a împlini 1 an. Dacă nu doriți un caine sterilizat vă rugam să nu ne contactați!
8. Pentru familiile cu copii sub 12 ani decidem de la caz la caz dacă adopția este oportună sau nu. Cățeii nu sunt jucării, implică responsabilitate pe temen lung!
Notă: Mesajele care nu cuprind aceste informații nu vor primi răspuns. Mulțumim!”, arată reprezentanții adăpostului. Mai multe informații aflați AICI!
C.Ț.