Respect și credință pentru munți și izvoare la Băiuț - 1 oră în urmă
Colegiul „Vasile Lucaciu” găzduiește competiția oficială de precalificări First Tech Challenge, Maramu’ Division, din cadrul campionatului Blue Horizon Championship - 1 oră în urmă
Câți vizitatori a avut Planetariul Baia Mare în 2024 - 2 ore în urmă
La Sighetu Marmației s-a organizat atelierul „Eminescu – Arhitectul viziunilor de lider” - 4 ore în urmă
Public numeros la lansarea noilor numere ale revistei de patrimoniu cultural „Memoria Ethnologica”; Elevii Școlii Populare de Artă au oferit și mai multă culoare evenimentului - 4 ore în urmă
Ziua Culturii Naționale: 175 ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu - 5 ore în urmă
Maramureșeanca Silvia Timiș, alături de alți artiști români, în turneu în America - 15 ore în urmă
Cele mai tari filme pentru pasionatii de ruleta - 16 ore în urmă
Proiect de suflet în Parohia Ortodoxă „Șesu-Mănăstirii” Rozavlea – „Nicio lună din anul 2025 fără rugăciune și binecuvântare în casa credincioșilor noștri” - 19 ore în urmă
Recitați o strofă din Eminescu și intrați gratuit la muzeu - în urmă
36 de pompieri români, cu nouă mijloace tehnice, continuă misiunea de stingere a incendiului din Sud-Vestul Franței
Astăzi, 13 august, 36 de pompieri români, cu 9 mijloace tehnice, continuă misiunea de stingere în zona Quartier Le Frayot, din Sud-Vestul Franței, sub coordonarea ofițerului de legătură al țării gazdă.
Misiunile executate de către personalul modulului RO-GFFF-V constau în limitarea propagării incendiului la clădirile de locuit, menținerea unei linii de protecție între frontul incendiului și zona neafectată, precum și lichidarea focarelor ascunse.
Pentru gestionarea în cele mai bune condiții a intervenției, pompierii intervin cu autospeciale de stingere și o cisternă de 12.000 l care asigură autonomie sporită misiunilor de stingere.
Pompierii intervin în condiții extreme. Temperatura ridicată, umiditatea scăzută (sub 10%) și vântul care suflă cu putere îngreunează intervenția din teren a salvatorilor.
Misiunea de sprijin pe care România o oferă autorităților franceze aflate în lupta cu incendiile de vegetație s-a realizat prin deplasarea unui modul specializat de intervenție format din 77 de pompieri salvatori, cu mijloace de intervenție specifice.
Ajutorul se acordă în baza solicitării de asistență internațională formulată de guvernul Republicii Franceze prin Mecanismul European de Protecție Civilă.