Huberta – proză scurtă de Marian Ilea (I) - 9 ore în urmă
Încă o zi liberă pentru bugetari, în 2025 - 11 ore în urmă
Duminică seară, de vizionat „Pictorul de pancarte” de Marian Ilea, la Teatrul Ararat - 11 ore în urmă
Artistul Paul Surugiu (Fuego) va concerta la începutul primăverii, la Baia Mare - în urmă
Activitate a elevilor Liceului „Emil Racoviță,” dedicată marelui poet Mihai Eminescu - 1 zi în urmă
O nouă acțiune de căutare-salvare a Salvamont Maramureș - 1 zi în urmă
Programul Preasfințitului Părinte Timotei Sătmăreanul pentru duminică, 12 ianuarie - 1 zi în urmă
Cuvântul „MULȚUMESC” este sărbătorit pe tot globul, la data de 11 ianuarie - 1 zi în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Liniștea care construiește încredere - 1 zi în urmă
În Ruscova se organizează „An Nou pe rit vechi” - 1 zi în urmă
Ziua Limbii Române este marcată în municipiul Baia Mare prin mai multe activități speciale, la Muzeul Satului și Biblioteca Județeană!
Ziua Limbii Române este marcată în municipiul Baia Mare cu mai multe activități speciale, la Muzeul Satului și Biblioteca Județeană!
Ziua Limbii Române se sărbătorește în România la data de 31 august, la aceeași dată cu Limba Noastră, o sărbătoare similară celebrată în Republica Moldova din 1990. În această zi va fi arborat drapelul României, în conformitate cu prevederile Legii nr. 75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului național și folosirea sigiliilor cu stema României de către autoritățile și instituțiile publice.
Conform legii, Ziua Limbii Române poate fi marcată de către autoritățile și instituțiile publice, inclusiv de reprezentanțele diplomatice și institutele culturale ale României, precum și de către alte instituții românești din străinătate, prin organizarea unor programe și manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau științific. Un lucru inedit este că În 2011 Ziua Limbii Române s-a sărbătorit pentru prima oară în Bucegi, lângă Babele.
La Biblioteca Județeană va avea loc expoziție de carte. Limba este un mijloc de comunicare, iar comunicarea prin limbaj este folosită ca o metodă de înțelegere între oameni. Graiul este nucleul comunicării și de fapt averea întregului popor, care se transmite din generație în generație. Ea se poate dezvolta cu ajutorul lecturii. Dacă doriți să învățați expresii noi din limba română, vă recomandăm câteva titluri pentru lectură, din expoziția de carte de la Compartimentul Împrumut carte pentru adulți. Expoziție de carte realizată la Sala de lectură Carte curentă, Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Baia Mare. Tot cu acest prilej, la Compartimentul Colecții speciale, este expusă lucrarea: „Cuvente den bătrîni: Limba română vorbită între 1550-1600. Studiǔ paleografico-linguistic de Bogdan Petriceicu-Hasdeu”, apărută în București la Tipografia Societății Academice Române între anii 1878-1881. Exemplarul, ediție primă în două volume, deținut de biblioteca noastră a făcut parte din biblioteca personală a criticului și istoricului literar Dumitru Caracostea, considerat unul dintre cei mai mari stiliști ai literaturii române.
Miercuri, 31 august, ora 17:00, sunteți invitați la un eveniment dedicat Zilei Limbii Române. Acesta se va desfășura la Muzeul Satului din Baia Mare. În cadrul acestuia va avea loc lansarea broșurii „Pe urmele Luceafărului – 172 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu, 17 zile, 17 orașe, 17 spectacole, ediția I – 4 zile, 4 orașe, 4 spectacole”, dar și un recitalul de poezie eminesciană. Intrarea este liberă. Evenimentul este organizat de Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, în parteneriat cu Teatrul Ararat Baia Mare.
DirectMM.ro