Share
Care este starea educației acum în Maramureș: Lista școlilor în care se efectuează importante lucrări de reabilitare în 2022! Iată aici statistica!

Care este starea educației acum în Maramureș: Lista școlilor în care se efectuează importante lucrări de reabilitare în 2022! Iată aici statistica!

Care este starea educației acum în Maramureș: Lista școlilor în care se efectuează importante lucrări de reabilitare în 2022! Iată aici statistica!

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Maramureș au făcut public documentul care atestă cât sunt de pregătite unitățile de învățământ pentru anul școlar 2022-2023.

Ca în fiecare an, cursurile încep cu școli încă în șantier, dar și cu unități de învățământ care încă nu au obținut autorizațiile sanitare sau de securitate la incendiu. Mai mult, în unele situații, încă avem toaletele în afara clădirii în care se fac cursurile.

În ceea ce privește situația unităților care se află încă în șantier, cap de afiș este tot Colegiul Național „Gheorghe Șincai”, unde elevii, părinții și cadrele didactice așteaptă deja de foarte mult timp ca spațiile reabilitate sau în curs de reabilitare să poată fi date în folosință, pentru ca astfel programul să revină la normalul de dinaintea lucrărilor. Se preconizează că se vor încheia până în decembrie 2022. Tot în decembrie s-ar finaliza și reabilitarea termică de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Baia Mare. Lucrări avem în tot județul. La capitolul pază, cele mai multe unități, 265 din 409, încă nu au așa ceva. Avem și 56 unități de învățământ preuniversitar care încă nu dețin autorizație de securitate la incendiu, iar lista toată este atașată în articol. Alte 73 nu au primit autorizație sanitară din partea DSP Maramureș, mai arată același raport. Încă avem școli care au toaleta în afara clădirii în care se fac cursurile, Vorbim despre 18 corpuri de clădire școlară din județ, toate în mediul rural, așa cum era, desigur, de așteptat. Și lista aceasta este publicată!

Dar iată care este situația în Maramureș!
-în 38 unități de învățământ din județ se desfășoară lucrări de reabilitare. În patru dintre acestea elevii au fost relocați total, iar în alte trei unități de învățământ au fost relocați parțial;
-din cele 187 unități de învățământ cu personalitate juridică, 73 nu dețin autorizație sanitară, iar 56 nu au autorizație de securitate la incendiu. În mediul rural sunt două clădiri, grădinițe, care au toalete în curte (Stremț și Bicaz).
-au fost depuse la nivelul județului 56 de solicitări pentru desfășurarea cursurilor de învățământ în limba ucraineană pentru elevi strămutați din Ucraina;
-au fost înființate trei clase cu predare în limba ucraineană în municipiul Baia Mare și o clasă cu predare în limba ucraineană în municipiul Sighetu Marmației;
-în județ sunt 126 mijloace de transport școlar, din care șapte sunt nefuncționale;
-în ceea ce privește măsurile de ordine publică în proximitatea unităților de învățământ, acestea sunt asigurate de către efective de poliție, jandarmi și poliție locală (peste 400 de efective);
-se asigură fluidizarea traficului rutier în zona unităților de învățământ de către polițiști, respectiv polițiști locali.
-în ceea ce privește asigurarea pazei, 69 unități de învățământ au pază proprie, 13 unități de învățământ au paza asigurată de către societăți specializate, iar la alte 62 unități de învățământ paza este mixtă (sisteme de pază audio-video și personal specializat), arată autoritățile din Maramureș. Puteți consulta documentul autorităților maramureșene în articol!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.



Lasă un comentariu