Cum vor fi calculate bursele școlare pentru anul școlar 2025-2026 - 30 minute în urmă
Ateliere practice de literație pentru educatorii și învățătorii din Maramureș - 45 minute în urmă
Bilete de avion mai ieftine cu 60%, în luna ianuarie - 1 oră în urmă
Simpozionul „Mihai Eminescu și vocația enciclopedismului”, la Biblioteca „Petre Dulfu” - 5 ore în urmă
Personalități maramureșene de ieri și de azi, născute în luna ianuarie-TEREZIA FILIP - 6 ore în urmă
Fără vize pentru SUA, din 31 martie 2025 - 17 ore în urmă
Marea aliniere a planetelor, fenomen astronomic rar la începutul anului 2025 - 17 ore în urmă
Huberta – proză scurtă de Marian Ilea (I) - 1 zi în urmă
Încă o zi liberă pentru bugetari, în 2025 - 1 zi în urmă
Duminică seară, de vizionat „Pictorul de pancarte” de Marian Ilea, la Teatrul Ararat - 1 zi în urmă
Hram la Mănăstirea Dumbrava din Protopopiatul Lăpuș; PS Timotei Sătmăreanul s-a aflat în mijlocul credincioșilor
Miercuri, 14 septembrie, de Praznicul Înălțării Sfintei Cruci, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului s-a aflat în mijlocul obștii monahale a Mănăstirii Dumbrava, Protopopiatul Lăpuș, cu prilejul hramului.
Cu această ocazie, Preasfinția Sa a sfințit biserica mănăstirii, a binecuvântat noul lumânărar și troița din lemn din curtea lăcașului de închinare, după care a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie pe o scenă special amenajată, cu participarea unei mulțimi de credincioși.
La final, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul a ridicat pe preacuviosul părinte Visarion Gherman, starețul mânăstirii, la rangul de protosinghel, care îi conferă și dreptul de a purta Sfânta Cruce.
De asemenea, mai mulți binefăcători au fost distinși cu Diploma Anului Omagial: Bel Andrei, Iuga Radu, Botiș Gheorghe, Filip Ludovic, Gherman Ioan, Pop Maria, Gherman Domnica, Mătieș Leontin și Dolha Ioan.
Scurt istoric
Așezământul a fost construit între anii 1990-2007, având ca ctitor pe părintele Ioan Cosma, în numele martirilor revoluției. Se află situat în Poiana Paltinului, sub masivul Șatra. Mănăstirea are două paraclise cu hramurile „Nașterea Maicii Domnului” și „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul”, construite între anii 1995-2007. Mănăstirea se află la o altitudine de 800 metri în nord-vestul orașului Târgu Lăpuș la o distanță de aproximativ 14 kilometri, informează Arhid. Adrian Dobreanu, Responsabil Comunicații Media-Online.
Foto: Teleleu din Maramureș