Programul ierarhilor maramureșeni, duminică, 29 decembrie - 7 minute în urmă
Se fac înscrieri la Raliul Zăpezii, aflat la cea de-a XV a ediție - 43 minute în urmă
Patinoarul, distracția copiilor aflați în vacanță - 1 oră în urmă
Florian Mătăsaru, dirijorul Fanfarei Municipale, împlinește astăzi o frumoasă vârstă - 5 ore în urmă
Călătoria lui Anton Joseph la Nürnberg pe vremea COVIDULUI-19 – proză scurtă de Marian Ilea - 5 ore în urmă
Ce putem face cu mâncarea care ne-a rămas după Masa de Crăciun - 6 ore în urmă
Elevii Ansamblului „Flori de Maramureș”, participanți ai Festivalului de datini și obiceiuri de iarnă „Marmația” - 6 ore în urmă
Tinerii parohiei Dumbrăvița duc tradiția mai departe; Au colindat întreg satul, aducând bucurie și lumină prin scenetele tradiționale „Irod” și „Irodaş” - în urmă
17 zile libere în 2025 pentru angajații din România - în urmă
În a treia zi de Crăciun, ierarhii maramureșeni au slujit la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare - în urmă
Călin Bota: Mai multe cabinete ale medicilor de familie la sate
Mai multe cabinete ale medicilor de familie la sate, acesta este principalul obiectiv al proiectului de lege inițiat de PNL, prin care permitem medicilor de familie să deschidă puncte secundare de lucru în mediul rural.
Concret, un cabinet de medicină de familie va putea să deschidă puncte secundare de lucru în mediul rural, în localitățile în care nu există asemenea cabinete, pentru a asigura acces egal la sănătate pentru toți cetățenii. În România avem un deficit de aproximativ 2000 de medici de familie și peste 400 de cabinete medicale în care nu avem medici de familie.
Potrivit legii inițiate de PNL, cabinetele de medicină de familie pot deschide cel mult două puncte secundare de lucru, iar serviciile medicale prestate în aceste puncte secundare sunt decontate în integralitate, indiferent dacă au fost prestate de către medicul de familie titular al cabinetului sau de către medicii angajaţi ai cabinetului.
Pot fi deschise, de asemenea, puncte secundare de medicină de familie și în localități în care există deja doctori de familie dacă autoritățile locale consideră că este necesar. Doctorii de familie pot încheia contract cu primăriile care, la rândul lor, pot acorda facilităţi şi stimulente pentru a atrage cadrele medicale.
De prevederile acestei legi sunt convins că vor beneficia și maramureșenii din localitățile mici, izolate, unde nu se deschid cabinete de medicină de familie, iar cetățenii sunt privați de serviciile de bază din medicina primară.
Călin Bota
Deputat PNL Maramureș