181 ani de la nașterea Reginei Elisabeta a României, poetă, eseistă și scriitoare - 31 minute în urmă
Amenzi mai mari, dar și noi drepturi pentru șoferi, în anul 2025 - 2 ore în urmă
Agentul de poliție rănit în accidentul de la Borșa are nevoie urgentă de sânge - 6 ore în urmă
Programul de vizitare a Memorialului Victimelor Comunismului și al Rezistenței de la Sighet, în aceste zile - 6 ore în urmă
Alocațiile de stat pentru copii vor crește de la 1 ianuarie 2025 - în urmă
Mulți turiști au ales să petreacă Crăciunul la pensiunile din Maramureș - în urmă
Programul ierarhilor maramureșeni, duminică, 29 decembrie - 1 zi în urmă
Se fac înscrieri la Raliul Zăpezii, aflat la cea de-a XV a ediție - 1 zi în urmă
Patinoarul, distracția copiilor aflați în vacanță - 1 zi în urmă
Florian Mătăsaru, dirijorul Fanfarei Municipale, împlinește astăzi o frumoasă vârstă - 1 zi în urmă
Televiziunile rusești au încercat să o discrediteze pe regina Elisabeta a II-a cu un fake news grosolan!
Olga Skabaeva, una dintre cele mai cunoscute prezentatoare TV din Rusia, a prezentat o înregistrare video filmată cu decenii înainte de nașterea reginei Elisabeta a II-a, afirmând că ea este cea care apare în filmare într-o tentativă halucinantă de a defăima pe fosta regină a Regatului Unit, arată hotnews.ro.
Momentul a fost remarcat de jurnalista americană Julia Davis, aceasta subliniind că înregistrarea a fost filmată cândva între 1899 și 1900, cu mai bine de două decenii înainte ca regina Elisabeta a II-a să se nască (1926).
Pentru a înțelege cum era [regina] Elisabeta, această filmare o arată cum era în anii când era mai tânără. Așa le dădea ea mâncare copiilor înrobiți în Africa. Uitați-vă doar la acea bunătate, de parcă erau animale într-o grădină zoologică”, spune Skabaeva, supranumită „păpușa de fier” a președintelui Vladimir Putin.
„Această înregistrare video este reprezentativă pentru modul în care Occidentul și anglo-saxonii se comportă față de tot restul lumii”, mai spune ea.
Comentariile sale vin în contextul în care Rusia încearcă să își extindă influența în Africa după sancțiunile istorice impuse de Occident împotriva economiei ruse. Una dintre afirmațiile prin care propaganda Moscovei încearcă să curteze liderii africani este că, spre deosebire de țările occidentale, Rusia nu a avut niciodată colonii (o poziție cu care istoricii nu sunt tocmai de acord).
Cozi de kilometri la sicriul reginei Elisabeta a II-a
Britanicii și oameni din întreaga lume aflați în Marea Britanie au așteptat vineri la cozi de până la 8 kilometri pentru a-și lua rămas-bun de la regina Elisabeta a II-a, sicriul acesteia fiind depus la Westminster Hall din Londra după ce a fost transportat miercuri aici de la Palatul Buckingham.
Sicriul urmează să rămână aici până luni, când va avea loc înmormântarea fostului monarh britanic la ora locală 19:30 (21:30 ora României).
Regele Charles al III-lea va găzdui weekendul acesta lideri din întreaga lume și membri ai familiilor regale la Palatul Buckingham în ajunul înmormântării reginei ca parte a uneia dintre cele mai mari recepții oficiale de stat britanice din istorie.
Șefii de stat vor sosi la Londra pe tot parcursul weekendului pentru a-i aduce un omagiu reginei Elisabeta a II-a, cel mai longeviv monarh din istoria Imperiului și Regatului Britanic.
Fiecare țară care are legături diplomatice cu Marea Britanie (cu excepția Rusiei și Belarusului), a fost invitată să trimită câte un reprezentant, în timp ce regi și regine din Țările de Jos, Norvegia și Spania se vor număra printre membrii familiilor regale europene care vor fi prezenți.
De altfel, purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de Externe Maria Zaharova a avut joi o reacție virulentă față de neinvitarea Rusiei la funeralii, denunțând atitudinea „blasfemiatoare” și „imorală” a Marii Britanii.
Comentariile sale au venit în contextul în care jurnaliștii de investigație ruși de la Meduza tocmai publicaseră joi un material care vorbește despre îngrijorările tot mai mari ale președintelui rus Vladimir Putin cu privire la consumul excesiv de alcool în administrația sa și guvernul rus, mai arată sursa citată în acest articol.