Artistul Paul Surugiu (Fuego) va concerta la începutul primăverii, la Baia Mare - 9 ore în urmă
Activitate a elevilor Liceului „Emil Racoviță,” dedicată marelui poet Mihai Eminescu - 9 ore în urmă
O nouă acțiune de căutare-salvare a Salvamont Maramureș - 10 ore în urmă
Programul Preasfințitului Părinte Timotei Sătmăreanul pentru duminică, 12 ianuarie - 10 ore în urmă
Cuvântul „MULȚUMESC” este sărbătorit pe tot globul, la data de 11 ianuarie - 11 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Liniștea care construiește încredere - 14 ore în urmă
În Ruscova se organizează „An Nou pe rit vechi” - 16 ore în urmă
În Târgu Lăpuș se va construi o creșă - 16 ore în urmă
Cum va fi marcată Ziua Culturii Naționale la Facultatea de Litere din Baia Mare - 16 ore în urmă
Artistul Florin Ștefan va susține un recital deosebit de nai la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» - 16 ore în urmă
„Let’s Do It Romania” și în Maramureș: Cunoscuta campanie făcută recent în țara noastră, împărțită de vreme! Când avem iarăși în județ!
„Let’s Do It Romania” și în Maramureș: Cunoscuta campanie făcută recent în țara noastră, împărțită de vreme! Când avem iarăși în județ!
Sigur că nu se va numi totul „Let’s Do It Romania”, dar acțiuni de ecologizare sunt programate în curând în județul Maramureș, fiindcă în 17 septembrie, vremea a fost nefavorabilă.
Lucrătorii de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Maramureș, în acțiune la barajul Strâmtori-Firiza și pe râul Iza. Captura, una consistentă! Mai exact: 500 de kilograme de deșeuri, în special PET-uri.
Silvia Pop, coordonatorul „Let’s Do It Romania” în Maramureș, ar fi dorit ca în județ să numărul să ajungă iarăși la 10.000, dar vremea nefavorabilă nu a lăsat-o să se bucure de asta. Dar numărul s-a ridicat oricum la 4.000 într-o zi. Și ar putea ajunge din nou la 10.000 dacă ar face autoritățile locale ceea ce au promis. Adică, acțiuni în viitorul interval.
„În total am avut înscrise 46 primării din totalul de 76 din Maramureș. Cele însrise și-au asumat, conform convenției, să ridice deșeurile ridicate. Noi le-am distribuit saci și mănuși, dar vremea ne-a purtat feste. Au fost zone unde nu a plouat deloc și s-a putut organiza acțiunea, dar și zone în care s-a amânat. 21 primării au făcut, celelalte vor face. Am avut și cazuri de primării unde s-a făcut înainte de ziua de 17 septembrie. Foarte mulți participanți ar fi fost sau au fost din rândul tinerilor și nu îi puteam expune la vremea nefavorabilă, așa că, desigur, s-a amânat. Așa s-a întâmplat și în Baia Mare. Se va reprograma în cazul elevilor, dar adulții din instituțiile partenere au participat. Unde s-a putut face cu elevi, s-a făcut, ca exemple, Dumbrăvița, Mireșu Mare, Bicaz, Sălsig. Celelalte primării ne-au dat asigurări că vor realiza în perioada viitoare, în viitoarele maximum 3-4 săptămâni, la fel și Baia Mare”, arată pentru DirectMM.ro Silvia Pop, șeful Gărzii Ecologice Baia Mare.
C.Ț.