Ateliere practice de literație pentru educatorii și învățătorii din Maramureș - 2 minute în urmă
Bilete de avion mai ieftine cu 60%, în luna ianuarie - 31 minute în urmă
Simpozionul „Mihai Eminescu și vocația enciclopedismului”, la Biblioteca „Petre Dulfu” - 4 ore în urmă
Personalități maramureșene de ieri și de azi, născute în luna ianuarie-TEREZIA FILIP - 5 ore în urmă
Fără vize pentru SUA, din 31 martie 2025 - 16 ore în urmă
Marea aliniere a planetelor, fenomen astronomic rar la începutul anului 2025 - 16 ore în urmă
Huberta – proză scurtă de Marian Ilea (I) - 1 zi în urmă
Încă o zi liberă pentru bugetari, în 2025 - 1 zi în urmă
Duminică seară, de vizionat „Pictorul de pancarte” de Marian Ilea, la Teatrul Ararat - 1 zi în urmă
Artistul Paul Surugiu (Fuego) va concerta la începutul primăverii, la Baia Mare - 2 zile în urmă
PS Iustin s-a aflat în mijlocul profesorilor de religie sătmăreni; S-a desfășurat consfătuirea anuală
Joi, 22 septembrie, cu începere de la ora 14:00, cu binecuvântarea și în prezența Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, la Catedrala Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului” din Satu Mare a avut loc consfătuirea anuală cu profesorii de religie din județul Satu Mare.
La prezidiul evenimentului s-au aflat, alături de Întâistătătorul Eparhiei noastre, Pr. Milan Bălan, consilier al sectorului teologic-educațional, Anișoara Boitor, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare, Pr. Vasile Marcian Onea, inspector pentru disciplina religie în cadrul ISJ Satu Mare și Arhid. Vlad Verdeș, inspector eparhial pentru catehizarea tineretului, cu participarea cadrelor didactice care predau disciplina Religie Ortodoxă în școlile din învățământul preuniversitar din cuprinsul județului.
În cadrul acestei întruniri, Preasfințitul Părinte Episcop Iustin a transmis profesorilor de religie un mesaj duhovnicesc aparte, susținând faptul că trebuie acordată o atenție deosebită elevilor care participă la ora de religie. Această aplecare duhovnicească a dascălului de religie înspre elevi prin strategii didactice inovative poate fi o adevărată pastorație didactică de succes. Spre exemplu, toți elevii trebuie să cunoască organigrama Bisericii Ortodoxe Române (Patriarhie – Patriarh, Mitropolie – Mitropolit, Episcopie – Episcop, Protopopiat – Protopop, Parohie – Paroh, Mănăstire – Stareț, Schit – Egumen).
Profesorii își pot desfășura ora de religie și „altfel”, și anume, în biserică, prin explicarea ritualului, a obiectelor de cult, a Proscomidiei. Copiii și tinerii trebuie să înțeleagă faptul că în Biserică este permis orice, iar Hristos este „Prietenul” lor mai mare. De asemenea, spre final, Preasfințitul Părinte Iustin a îndemnat cadrele didactice ca împreună cu elevii, să fie prezenți la evenimentele importante din viața bisericii: sfințiri, hramuri, reuniuni ale tineretului și alte activități.
În continuare, de la ora 16:00, la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din municipiu au avut loc dezbateri și noutăți aplicative pentru anul școlar 2022-2023, disciplina religie, eveniment la care au participat profesorii pentru toate cultele ce predau disciplina religie în județul Satu Mare, informeaază Arhid. Adrian Dobreanu, Responsabil Comunicații Media-Online.