Recitați o strofă din Eminescu și intrați gratuit la muzeu - 55 minute în urmă
Grădinița cu Program Prelungit Târgu Lăpuș organizează cea de-a IV-a ediție a Concursului regional „Eminescu – Luceafăr, Eu – o mică stea” - 1 oră în urmă
Băimăreanca Sara Nicole Sitar, campioană națională la tenis U14 - 1 oră în urmă
L-ați văzut? Un maramureșean e de negăsit de două săptămâni - 3 ore în urmă
Baia Mare introduce tarifarea sesiunilor de încărcare a autovehiculelor electrice în stațiile publice - 5 ore în urmă
Donație valoroasă: Muzeul de Mineralogie Baia Mare deține cel mai recent mineral descoperit la nivel mondial, pe teritoriul României, într-un eșantion provenind din zăcământul Săsar - 6 ore în urmă
În Baia Mare: Șoferii pot parca gratuit toată luna ianuarie - 6 ore în urmă
Peste 300 de persoane au participat la Verjelul din Dănești - 6 ore în urmă
Cursuri de practică, teoria culorilor și desen la Colonia Pictorilor Baia Mare - 6 ore în urmă
Masă rotundă cu tema „Cultura în publicistica eminesciană”, la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș - 7 ore în urmă
Elevii Liceului Tehnologic „Grigore Moisil” din Târgu Lăpuș au stat de vorbă cu polițiștii
A început școala, iar polițiștii de prevenire sunt din nou prezenți în mijlocul copiilor, pentru că siguranța lor contează.
Astfel, ieri, 21 septembrie, polițiștii de prevenire au răspuns afirmativ solicitării Liceului Tehnologic „Grigore Moisil” din Târgul Lăpuș.
Polițiștii s-au întâlnit cu elevii claselor de a IV-a pentru a discuta despre ce pot face atunci când se rătăcesc de părinți, cui se pot adresa pentru a cere ajutor, cine prezintă mai multă încredere și ce trebuie să știe despre ei și părinții lor pentru a putea cere ajutor. Polițiștii au atins și tema discriminării, prin prezentarea criteriilor prin care pot fi discriminate alte persoane, care sunt consecințele penale și cât de importantă este empatia și acceptarea diversității.
De asemenea, polițiștii s-au întâlnit cu elevii de clasa a VII-a cu care au abordat pericolele din mediul online și măsurile preventive utile în evitarea victimizării.
Elevii de liceu au discutat cu polițiștii despre un subiect sensibil și delicat, dar care e tot mai prezent în rândul tinerilor, consumul de substanțe interzise. Polițiștii le-au prezentat elevilor infracțiunile pe care le pot comite atunci când o iau pe calea drogurilor și consecințele penale ale acestor infracțiuni.
Elevii au fost deschiși, comunicativi, sinceri, interesați și curioși de temele abordate de polițiști.