Cum vor fi calculate bursele școlare pentru anul școlar 2025-2026 - 2 ore în urmă
Ateliere practice de literație pentru educatorii și învățătorii din Maramureș - 2 ore în urmă
Bilete de avion mai ieftine cu 60%, în luna ianuarie - 3 ore în urmă
Simpozionul „Mihai Eminescu și vocația enciclopedismului”, la Biblioteca „Petre Dulfu” - 6 ore în urmă
Personalități maramureșene de ieri și de azi, născute în luna ianuarie-TEREZIA FILIP - 7 ore în urmă
Fără vize pentru SUA, din 31 martie 2025 - 18 ore în urmă
Marea aliniere a planetelor, fenomen astronomic rar la începutul anului 2025 - 18 ore în urmă
Huberta – proză scurtă de Marian Ilea (I) - 1 zi în urmă
Încă o zi liberă pentru bugetari, în 2025 - 1 zi în urmă
Duminică seară, de vizionat „Pictorul de pancarte” de Marian Ilea, la Teatrul Ararat - 1 zi în urmă
Patru cadre didactice de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 25 Baia Mare vor merge în Grecia în cadrul unul proiect Erasmus+
Pentru prima dată în județul Maramureș, la nivel preșcolar, un proiect Erasmus+ din categoria KA 122- domeniul Educației școlare, a fost aprobat de Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.
Proiectul Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 25 Baia Mare a obținut un grant în valoare de 8540 euro de la Uniunea Europeană, pentru participarea a patru profesori titulari din unitatea de învătământ la cursuri de formare europene, prin care vor dobândi acele competențe prin intermediul cărora va crește calitatea actului educațional și atractivitatea gradiniței.
Proiectul cu titlul „Metode inovative de învățare” se va derula cu ajutorul partenerilor din Grecia care vor fi gazdele și formatorii cursului, iar deplasarea celor patru cadre didactice se va face în luna iunie a anului 2023.
Principalul obiectiv și prioritatea proiectului este îmbunătățirea calității educației prin cursuri de perfecționare continuă a personalului didactic în context european care să ducă la creșterea motivării preșcolarilor în activități. Acest proiect a fost rezultatul preocupării noastre de a face grădinița mai atractivă, prin implementarea de metode inovative de predare.
S-a urmărit dezvoltarea interesului cadrelor didactice pentru propria lor formare pe parcursul vieții precum și adaptarea în contextul profesional, prin dezvoltaea compentențelor participanților în domeniul utilizării noilor metode de predare-învățare-evaluare și organizarea predării-învățării prin utlizarea tehnologiilor educaționale inovative.
Participanții la proiect devin multiplicatorii de informație inovatoare și de bune practici iar la finalul cursului vor împărtăși cunoștințele acumulate, piramidal în cadrul instituției, asfel încât aceste cunoștințe să fie puse în practică la toate grupele din grădiniță. Așadar vom continua să accesăm și să aplicăm pentru noi proiecte, în beneficiul tuturor factorilor implicați în demersul didactic.
“Implicarea într-un proiect de mobilitate, Erasmus+ care să producă efecte pozitive în cadrul instituției, presupune nu numai efortul unei echipe ci și o acțiune comună instituțională în care să se regăsească, în mod constant, susținerea întregii comunități (profesori, copii și părinți)”, a precizat Cristina Șandor, directorul Grădiniței cu Program Prelungit Nr.25 Baia Mare.