181 ani de la nașterea Reginei Elisabeta a României, poetă, eseistă și scriitoare - 2 ore în urmă
Amenzi mai mari, dar și noi drepturi pentru șoferi, în anul 2025 - 4 ore în urmă
Agentul de poliție rănit în accidentul de la Borșa are nevoie urgentă de sânge - 7 ore în urmă
Programul de vizitare a Memorialului Victimelor Comunismului și al Rezistenței de la Sighet, în aceste zile - 8 ore în urmă
Alocațiile de stat pentru copii vor crește de la 1 ianuarie 2025 - în urmă
Mulți turiști au ales să petreacă Crăciunul la pensiunile din Maramureș - în urmă
Programul ierarhilor maramureșeni, duminică, 29 decembrie - 1 zi în urmă
Se fac înscrieri la Raliul Zăpezii, aflat la cea de-a XV a ediție - 1 zi în urmă
Patinoarul, distracția copiilor aflați în vacanță - 1 zi în urmă
Florian Mătăsaru, dirijorul Fanfarei Municipale, împlinește astăzi o frumoasă vârstă - 1 zi în urmă
Succesul are un viitor: Trei mici sportivi din Maramureș care activează la școala handbalistică din Fărcașa au conversat cu jucătorul lor preferat!
Succesul are un viitor: Trei mici sportivi din Maramureș care activează la școala handbalistică din Fărcașa au conversat cu jucătorul lor preferat!
Handbalul este un sport cu lipici! Copii din Maramureș sunt dornici să realizeze performanță în acest domeniu, dacă au un antrenor bun, cunoscător al fenomenului, și dornic să le arate ceea ce înseamnă acest sport.
L-am întâlnit pe profesorul Sebastian Albu, coordonatorul Școlii de Handbal CS Fărcașa, un tânăr dornic de performanță, care antrenează, în prezent, zeci de tineri, băieți și fete, dezvăluindu-le tainele acestui sport aducător de bucurie în Maramureș. L-am întâlnit la jocul CS Minaur Baia Mare – Dinamo București din Liga Zimbrilor, unde a venit însoțit de tinerii Lucas Călăuz (12 ani), Alex Călăuz (9 ani), Matei Ungur (11 ani). Este originar din Craiova, dar a jucat în Baia Mare. Să notăm faptul că este primul meci de amploare la care au asistat acești trei copii, care doresc să devină handbaliști!
„În data de 18 aprilie 2022 am avut prima acțiune în ceea ce privește handbalul în Fărcașa. De atunci, activăm în cadrul Școlii de Handbal din Fărcașa. Obiectivul nostru este acela de a crește cât mai mulți copii, băieți și fete, din comunitate, și de a-i duce către marea performanță. Norocul nostru este că Primăria și Școala Gimnazială, prin primar Ioan Stegeran și doamna director Viorelia Vele, ne ajută cu tot ceea ce avem nevoie. Condițiile sunt extraordinare și atunci cu siguranță lucrăm la un nivel de profesionalism foarte ridicat și copiii au o șansă foarte mare de a ajunge la echipe mari ca Minaur și Dinamo sau străinătate. O altă chestiune foarte bună este că la finalul lunii octombrie-începutul lunii noiembrie, într-o mare proporție, vom face un protocol cu supercampioana Germaniei, Kiel, și, astffel, va fi o nouă mare șansă pentru copii de a-și măsura forțele cu echipe mari, întrucât, conform protocolului, vom merge noi la ei, și ei vor veni la ei. În prezent, avem peste 70 copii, în total. Cu siguranță ne vom mări efectivul, întrucât s-a creat o emulație acolo, fapt care ne bucură pe noi, sunt mai mulți copii interesați. Și avem dorință și sigur viitor.
Azi, pentru trei dintre ei a fost o zi specială. De mult „m-au bătut la cap” să venim. Sunt copii care se uită la handbal. Și sunt fani Dinamo, uitându-se la meciuri de Champions League. Voiam mult să îl cunoască pe Vali Ghionea (n.red. – băimărean și fost jucător la Minaur și actualmente căpitan al Dinamo București, singura echipă românească de Liga Campionilor din handbalul masculin). Îl cunosc de 24 ani și am jucat împreună mulți ani și, de altfel, este unul dintre susținătorii proiectului nostru, la rândul său are un club de handbal și vom face tot posibilul să avem o colaborare extraordinară cu el și clubul lui. Suntem înconjurați doar de oameni de calitate și doar de oameni de cel mai înalt nivel. Răzvan ne-a asigurat echipamente de la merasport, suntem prieteni de mul timp și iată că prieteniile rămân în timp și ne putem ajuta unii pe ceilalți pentru a ridica handbalul românesc”, mai arată Sebastian Albu.
C.Ț.