Maramureșencele Nicola Codrea și Sara Sitar, vicecampioane naționale la categoria U14 dublu fete la Campionatele Naționale Individuale Indoor - 44 minute în urmă
Intervenție de urgență la biserica de lemn din Buteasa; Se află în cea mai avansată stare de degradare dintre toate bisericile de lemn maramureșene - 2 ore în urmă
PS Timotei Sătmăreanul își serbează ziua de naștere - 2 ore în urmă
Cum vor fi calculate bursele școlare pentru anul școlar 2025-2026 - 18 ore în urmă
Ateliere practice de literație pentru educatorii și învățătorii din Maramureș - 19 ore în urmă
Bilete de avion mai ieftine cu 60%, în luna ianuarie - 19 ore în urmă
Simpozionul „Mihai Eminescu și vocația enciclopedismului”, la Biblioteca „Petre Dulfu” - în urmă
Personalități maramureșene de ieri și de azi, născute în luna ianuarie-TEREZIA FILIP - în urmă
Fără vize pentru SUA, din 31 martie 2025 - 1 zi în urmă
Marea aliniere a planetelor, fenomen astronomic rar la începutul anului 2025 - 1 zi în urmă
Prevenirea criminalității în rândul elevilor maramureșeni
Luna octombrie a fost o lună plină pentru polițiștii de prevenire. A început școala, cursurile au fost în toi, iar profesorii s-au preocupat și de activități care să aducă un plus educației elevilor. Astfel, aceștia au solicitat prezența polițiștilor în școală, pentru ca elevii să beneficieze de informații de la specialiști.
Polițiștii de prevenire au realizat peste 30 de activități preventive în 14 unități de învățământ din județ, atât în mediul urban, cât și în cel rural.
Temele abordate au fost: prevenirea discriminării, prevenirea consumului de substanțe interzise, prevenirea traficului de persoane, prevenirea violenței domestice și a agresiunilor sexuale, siguranța în mediul online și răspunderea penală a minorilor.
Scopul activităților a fost de a aduce elevii în contact cu legea și cu consecințele încălcării acesteia, de a-i ajuta să înțeleagă rolul și rostul drepturilor omului precum și obligațiile care vin odată cu acestea, de a-i ajuta să conștientizeze importanța acceptării celui de lângă ei pentru a trăi în armonie în societate.
Elevii au prezentat interes pentru astfel de activități, au pus întrebări, au povestit experiențe personale și și-au exprimat opiniile în mod deschis. În acest fel activitățile au avut o notă interactivă, care facilitează învățarea.
Peste câteva zile elevii vor începe un nou modul educațional, iar polițiștii sunt pregătiți pentru a se întâlni și cu alți elevi de la alte școli din județ.