Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Liniștea care construiește încredere - 2 ore în urmă
În Ruscova se organizează „An Nou pe rit vechi” - 3 ore în urmă
În Târgu Lăpuș se va construi o creșă - 4 ore în urmă
Cum va fi marcată Ziua Culturii Naționale la Facultatea de Litere din Baia Mare - 4 ore în urmă
Artistul Florin Ștefan va susține un recital deosebit de nai la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» - 4 ore în urmă
Salvamont Maramureş recomandă turiștilor o atenţie sporită pe domeniile schiabile - 4 ore în urmă
Vize anuale obținute pe loc, pe raza municipiului Baia Mare - 7 ore în urmă
Aeroportul din Cluj Napoca a introdus o nouă destinație - 7 ore în urmă
Prima întâlnire din 2025 a membrilor Cenaclului Scriitorilor din Maramureș - 8 ore în urmă
Sunteți invitați să descoperiți expozițiile Centrului Cultural Pastoral Sfântul Iosif Mărturisitorul din Sighetu Marmației - 9 ore în urmă
În vacanță cu laboratorul mobil în Maramureș pentru educație despre circulație!
În vacanță cu laboratorul mobil în Maramureș pentru educație despre circulație!
În data de 27.10.2022, lucrători din cadrul Serviciului Rutier Maramureș și Biroului Siguranța Școlară au desfășurat o nouă activitate în cadrul Proiectul privind modelarea factorului uman, arată reprezentanții IPJ Maramureș.
Aceasta s-a făcut prin responsabilizarea participanților la trafic pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, în incinta Școlii Gimnaziale Lăpuș, în colaborare cu reprezentanți ai Asociației Centrul de Cercetare și Formare a Universității de Nord Baia Mare, care derulează un proiect „Acasă și viitorul” și care vizează copii din județului Maramureș.
La activitate au participat elevi din comuna Lăpuș, care deși sunt în vacanță au răspuns prezent, înțelegând că educarea se poate face oricând și aproape oriunde, atâta timp cât vrei să te dezvolți, să evoluezi. În cadrul acestei întâlnirii s-au purtat discuții despre riscurile și regulile ce trebuie să le respectăm în stradă, ca participanți la trafic. Polițiștii au oferit informații elevilor despre educația rutieră și despre cum ar putea fi mereu în siguranță pe stradă. În acest sens aceștia au primit sfaturi practice cu privire la comportamentul în preajma zonei carosabile, a trecerilor pentru pietoni, a indicatoarelor rutiere, a locurilor unde aleg să se joace, dar și la modul de comportare în mijloacele de transport, pe timpul călătoriilor.
Dincolo de cunoștințele teoretice și exemplele practice oferite de polițiști, elevii au fost entuziasmați de faptul că au avut ocazia sa vadă în interior autospeciala de poliție – laboratorul mobil de educație rutieră, fiindu-le prezentat modul de utilizare al semnalelor acustice și luminoase, precum și celelalte dotării pe care le are această „mașină”. Scopul acestor activități, care vor continua pe tot parcursul acestui an școlar este acela de a familiariza copiii cu tipurile de indicatoare regăsite în stradă, dar și dobândirea și dezvoltarea unui comportament civilizat în viața cotidiană ca pieton și pasager, mai arată reprezentanții IPJ Maramureș.
DirectMM.ro