Vize anuale obținute pe loc, pe raza municipiului Baia Mare - 3 ore în urmă
Aeroportul din Cluj Napoca a introdus o nouă destinație - 3 ore în urmă
Prima întâlnire din 2025 a membrilor Cenaclului Scriitorilor din Maramureș - 3 ore în urmă
Sunteți invitați să descoperiți expozițiile Centrului Cultural Pastoral Sfântul Iosif Mărturisitorul din Sighetu Marmației - 4 ore în urmă
În Maramureș sunt disponibile 94 de locuri de muncă - 4 ore în urmă
Fila manuscrisă religioasă, copiată de Ioniță Voița Suceveanul, datează din anul 1766 - 5 ore în urmă
Băița va avea o bază sportivă modernă - 7 ore în urmă
Maramureșul, vizitat de artistul fotograf francez Charles Fréger - 7 ore în urmă
Pe 10 ianuarie, România sărbătorește ZIUA MATEMATICII, INFORMATICII ȘI ȘTIINȚELOR NATURII - 17 ore în urmă
Festivalul internațional de colinde, datini și obiceiuri de iarnă la ucraineni a ajuns la cea de-a XXXII-a ediție - 17 ore în urmă
Când sfințește omul locul: Tatiana Cauni, băimăreanca de succes care șlefuiește calm tinere talente, cu mult atașament, cu multă artă și implicare!
Când sfințește omul locul: Tatiana Cauni, băimăreanca de succes care șlefuiește calm tinere talente, cu mult atașament, cu multă artă și implicare!
Rubrica „Omul sfințește locul”, campanie a Ministerului Educației, are ca protagonistă pe profesoara băimăreană Tatiana Cauni, săptămâna aceasta. Dascălul Tatiana Cauni este o sursă de inspirație și de creativitate pentru întreaga comunitate educațională, se arată în profilul realizat de reprezentanții Ministerului Educației.
„Tatiana Cauni este profesor titular de limba și literatura română la Liceul Teoretic „Emil Racoviță” din Baia Mare și profesor MERITO din anul 2019. Și-a început cariera ca educator în învățământ, apoi, după terminarea Facultății de Litere, a devenit profesor, iar activitatea sa de predare s-a mutat la nivelul secundar superior. Are un masterat în Drepturile Omului și face parte din Corpul Experților și al Mentorilor din educație. De 22 de ani coordonează o trupă de teatru în cadrul liceului la care predă, teatrul fiind pasiunea sa, pe care a transmis-o și oamenilor din jur, prin trupa de teatru „Masca”, formată din adolescenți din clasele IX-XII. Succesul trupei a devenit sursa de inspirație pentru construirea unei discipline opționale de teatru, „Joc și improvizație teatrală” și pentru inițierea a două festivaluri de teatru, unul pentru tinerii de liceu, național – „Teatrul – un joc al ideilor (ajuns la ediția a zecea) și unul pentru elevii de gimnaziu, regional – „Masca” (ajuns la ediția a VII-a).
Este implicată în Comunitatea Merito de profesori și coordonează Cafenelele Merito Maramureș, Webinarele Merito, (aflate la al cincilea sezon) pentru profesori, dar și Clubul de lectură pentru profesori, „Merit o Carte”, la nivel național. Cu aceeași pasiune, se ocupă de Școlile Merito pentru adolescenți, coordonând deja trei școli: două de vară, care s-au desfășurat fizic și pe cea de toamnă, care s-a desfășurat online. Alte două pasiuni ale doamnei profesoare sunt lectura, pe care se străduiește să o sădească și în sufletul elevilor prin tot ceea ce face și călătoriile, pentru că reușește să îmbine literatura cu istoria, descoperind, împreună cu adolescenții, frumosul, adevărul și binele care există în lume. Îi place să predea literatura „împachetând” conținutul în cutii de pizza, în pungi de hârtie, în cutii de toate mărimile sau pe tricouri. Așa sunt proiectele „Povești împachetate”, „Aripi de poveste” sau „Visuri în troler”. Crede că atunci când munca devine pasiune, lucrurile se întâmplă cum trebuie. Întrebată de ce postează ceea ce face la clasă, Tatiana susține că îi aduce multă bucurie să ştie că mai există copii care participă la ore cu sufletul. „Îi simt ca şi cum ar fi ai mei”, spune cea care se apropie de elevi într-un mod unic! Îi mulțumim Tatianei Cauni, un om care motivează, prin exemplul său, orice profesor doritor să înnobileze educația prin dăruire absolută”, arată reprezentanții Ministerului Educației.
C.Ț.