Muzică și poezie în Parcul „Grădina Morii” din Sighetu Marmației de Ziua Culturii Naționale - 2 ore în urmă
La Biblioteca Orășenească Borșa se reia șezătoarea săptămânală; Sunt invitate doamnele care îndrăgesc portul popular și arta confecționării lui - 4 ore în urmă
Eveniment cultural de excepție: La Borșa se va organiza Simpozionul „Nicoară Timiș – 100 de ani de la naștere” - 6 ore în urmă
Sunteți invitați să sărbătoriți Ziua Culturii Naționale alături de Ansamblul Folcloric Național „Transilvania” - 7 ore în urmă
Alexandru Pașca şi Marius Tătar de la Academia de Șah Maramureș, locul II la Concursul național școlar ”Elisabeta Polihroniade” - 8 ore în urmă
2025 a fost declarat „Anul Mihai Eminescu” - 8 ore în urmă
Două gimnaste valoroase ale României au fost admise la universități din SUA - 9 ore în urmă
Cum poți obține o reducere de 10% pentru plata impozitelor - 9 ore în urmă
Invitație la mișcare, cu Rica Clopoțica și Asociația „Energia Mișcării” - 10 ore în urmă
Carla Marchiș de la Clubul de Șah Tinerii Lei Baia Mare, medalie de argint la Campionatele Naționale Școlare „Elisabeta Polihroniade” - 10 ore în urmă
Handbal Feminin CE 2022: România a jucat absolut fenomenal, dar arbitrajul a favorizat echipa din Muntenegru! Reacția sportivelor și suporterilor!
Handbal Feminin CE 2022: România a jucat absolut fenomenal, dar arbitrajul a favorizat echipa din Muntenegru! Reacția sportivelor și suporterilor!
România a pierdut în fața Muntenegrului, 34-35, la capătul unui meci de-a dreptul halucinant. Cele două arbitre, austriecele Vranes și Wenninger au avut o manieră incredibilă. Decizii pro-Muntenegru, româncele practice nu au avut ce face, arată eurosport.ro.
După meci, Cristina Neagu, Crina Pintea, Eliza Buceschi, cele mai importante jucătoare ale ”tricolorelor” au încercat să caută explicații de la oficialii partidei. Neagu le-a bătut obrazul, a dat declarații mai mult decât clare, a scris pe conturile sale de socializare, unele foarte urmărite. ”România merită mai mult respect. Merit mai mult respect. Ceea ce s-a întâmplat aseară depășește cu mult jocul corect și respectul, valori pe care le prețuiesc atât de mult în sportul nostru. Moment trist pentru handbal în general”, a scris Cristina Neagu.
Președintele FR Handbal, Constantin Din, secretarul general al FRH, Viorel Mazilu, au fost la meciul de la Skopje, dar niciunul nu a ieșit cu o declarație publică după ”măcelul” celor două austriece. Pe pagina oficială de Facebook a FR Handbal s-a scris: „Buturuga mică răstoarnă carul mare. S-au temut de noi și au apelat la mijloace pe care onoarea și spiritul de fair play le pun sub semnul întrebării. Ne vom ridica, avem puterea să răzbatem, să arătăm inimi puternice. România, victorie!”. Ce nu înțelegem noi, care-i buturuga mica și care-i carul mare? România e o țară cu 20 de milioane de locuitori, cu un trecut în handbalul mondial. Muntenegru avea în 2021 o populație de 621.000 de locuitori, adică tot atât cât au două orașe mai însemnate de la noi, să zicem Iași și Cluj-Napoca.
Radu Chirvase, specialistul pe marketing al FR Handbal, cel care se ocupă de relația cu presa la Federația Română de Handbal, a avut o reacție uluitoare pe grupul de presă. ”Un memoriu costă 5.000 de Euro! Avem 5.000 de euro, ce facem cu ei? Apărăm onoarea sau luăm șaorma la copii? Așa pun unii problema…”. Nu am înțeles cine pune așa problema, probabil că oficiali din federație, care dacă plătesc cei 5.000 de euro, nu mai au să pună pe masa copiilor o șaorma…. România a ratat șansa de a ajunge în semifinalele Euro 2022. Mai are de jucat astăzi, cu Germania, de la ora 16:30, un meci care e în continuare extrem de important. Ajutată de rezultate, Muntenegru să învingă Olanda, iar Franța să depășească Spania, România s-au putea clasa a treia în grupă! Locurile 5-6 ar însemna o calificare directă la Campionatul Mondial de anul viitor, dar și un loc la turneul preolimpic pentru Paris 2024! Până atunci, însă, sursele spun că Muntenegru va trimite rezervele în teren azi, în meciul cu Țările de Jos, pentru a-și menaja titularele în vederea semifinalei cu Norvegia, cel mai probabil. Și toată munca depusă de fete, de stafful tehnic la acest European, e în zadar, mai arată sursa citată în acest articol.
Reacție vehementă a supoorterilor echipei țării noastre.
„Facem noi chetă, oricum ne-am susținut financiar 100% deplasarea, cazarea, masa și biletele la meciuri, iar lumea crede că suntem sponsorizați. Nu oameni buni, nu suntem! FRH să stea liniștită, NOI suntem în tribună pentru echipă, și în fiecare an vom face aceleași sacrificii și credite ca să le însoțim la turneele finale. Fetelor, întregii echipe, nouă celor din tribuna și tututor românilor de acasă, trebuie să le arătați că nu sunteți pusi acolo doar ca să vă încasați salariul lunar. Va propunem să vă donați salariile pe luna asta și să depuneți memoriu, măcar din respect pentru fete”, arată Angela Pop, liderul galeriei țării noastre.
ACTUALIZARE – Constantin Din a confirmat că FRH va depune memoriu la EHF după arbitrajul de la meciul cu Muntenegru. Într-un interviu acordat celor de la Antena Sport, Constantin Din, președintele Federației Române de Handbal a confirmat în cele din urmă că va depune memoriu după partida pierdută de selecționata antrenată de Florentin Pera, cu Muntenegru.
„O să fac o conferință de presă la ora 19:00. Vom face o adresă către Federația Europeană (n.r. – EFH), ca membru afiliat, din care să reiasă că ne dorim mult mai mult respect și mult mai mult profesionalism din partea arbitrilor și mult mai multă calitate, la acest nivel, din partea arbitrajului. Un arbitraj slab, foarte multe greșeli, peste 30 de greșeli și de o parte și de alta, din care noi am fost mult mai afectați, cel puțin în finalul jocului când… dublu dribling, o decizie de gâgă nu a fost sancționată și din care a reieșit un alt gol. Era mult prea târziu ca să mai putem repara greșeala de arbitraj. Nu știu ce decizie va lua Federația Europeană, cert e că un asemenea arbitraj nu prea își are locul la un Campionat European. Trebuie să fie mult mai atenți, să le acorde mult mai multă atenție în procesul de evaluare și selecție a arbitrilor pentru aceste competiții. (N.r. – Putem să mai salvăm ceva?) Absolut nimic, rezultatul din teren este acesta, nu are cum să se schimbe, indiferent cât de bine fundamentat este memoriul. Ceea ce putem este să le atragem atenția că aceste arbitraje nu ar trebui să se mai repete. (N.r. – Acest memoriu va exista din partea dvs?) Da, va exista, deja sunt în discuții cu Federația Europeană. Și dânșii au simțit nivelul arbitrajului, lucrurile sunt destul de evidente pentru toată lumea.” – a precizat Constantin Din, arată hotnews.ro, citând Antena Sport.
DirectMM.ro