Victoria Darvai – prima interpretă profesionistă din nordul țării - 1 oră în urmă
Îndrăgitele artiste Suzana și Daciana Vlad au primit butonul de argint pentru numărul mare de abonați de Youtube - 4 ore în urmă
Prof. dr. Ioan Dorel Todea, despre Hollósy Simon și fondatorii „Școlii de Pictură Băimărene” - 7 ore în urmă
La Borșa: Schi nocturn gratuit pentru localnici și turiști - 8 ore în urmă
La Șuior se deschide oficial sezonul de schi - 8 ore în urmă
Voluntarii de la Crucea Roșie-Filiala Maramureș au adus bucurie de sărbători, în casele multor familii din mediul rural - 10 ore în urmă
Subvenții APIA pentru crescătorii de vaci de lapte, în anul 2025 - 11 ore în urmă
Îndrăgita crainică TV Sanda Țăranu împlinește 86 de ani - 12 ore în urmă
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Sfântul Ioan Botezătorul - 12 ore în urmă
Praznicul Botezului Domnului la Catedrala Episcopală din Baia Mare - 14 ore în urmă
Anunț Oficial Apele Române: Locul din Maramureș unde responsabilii vor implementa o lucrare importantă! Scopul este un mediu mai curat!
Anunț Oficial Apele Române: Locul din Maramureș unde responsabilii vor implementa o lucrare importantă! Scopul este un mediu mai curat!
Sisteme de colectare a plutitorilor vor fi amplasate pe râuri din arealul Someș-Tisa, arată acum reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa.
În cadrul acțiunilor ample privind reducerea cantității de deșeuri plutitoare la ape mari, Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa a identificat posibilitatea amplasării unor sisteme de colectare a acestora în 12 secțiuni.
„Din cele 12 secțiuni studiate, prin studiul de fezabilitate realizat au fost alese patru secțiuni: pe râul Someș la Odoreu (județul Satu Mare), pe râul Lăpuș la Mocira (județul Maramureș), pe râul Someșul Mic la Mica (județul Cluj), pe râul Someșul Mare la Beclean (județul Bistrița-Năsăud). Cele patru secțiuni stabilite vor fi prioritizate în două etape, în prima fiind sistemele de colectare a deșeurilor din județele Satu Mare și Bistrița-Năsăud”, arată acum reprezentanții ABAST.
„Dincolo de măsurile adoptate de către instituția noastră și de alte autorități, păstrarea apelor curate stă în puterea și în responsabilitatea fiecărui cetățean. Ne costă atât de puțin să avem grijă de mediul în care trăim. 2 minute ar fi prea mult pentru tine? Indiferent cât de grăbit ai fi, sigur îți poți face timp să legi sacul de gunoi și să îl arunci în pubelă! Deșeurile din ape nu doar poluează! Antrenate de ploi și viituri, ele pot bloca albii, poduri și podețe, producând inundații locale”, mai arată acum ABAST.
C.Ț.
Foto – startupcafe.ro