S a stins din viață filosoful maramureșean Aurel Ion Brumaru - 27 minute în urmă
Cursuri de planorism și parașutism la Aeroclubul Baia Mare - 2 ore în urmă
„Magia culorilor”: Cercul de pictură din Vișeu de Sus a organizat un eveniment deosebit pentru a marca cei 8 ani de la înființare - 3 ore în urmă
În timp ce se afla în timpul liber, un polițist al Penitenciarului Baia Mare a prins un hoț - 3 ore în urmă
„Joc în Sat” la Căminul Cultural Văleni - 14 ore în urmă
Mâncăruri aruncate la tomberoane după sărbători - 15 ore în urmă
Biserica prăznuiește pe 6 ianuarie, Botezul Domnului sau Boboteaza - 16 ore în urmă
Aghiasma de la Bobotează se poate consuma dimineața, pe stomacul gol, timp de opt zile - 19 ore în urmă
„Jocul Onceștenilor” ajunge la ediția 58; Muzica și voia bună va fi asigurată de artiști de renume - în urmă
Eveniment special organizat de CJCPCT Maramureș de „Ziua Culturii Naționale” - în urmă
O veste foarte bună: Discuții în Maramureș între Primăria Sighetu Marmației și salvatorii montani, cu scopul înființării unei baze specializate!
O veste foarte bună: Discuții în Maramureș între Primăria Sighetu Marmației și salvatorii montani, cu scopul înființării unei baze specializate!
Salvatorii montanii din Maramureș intervin ori de câte ori situația o cere, doar că aici există o problemă, și nu ne referim la cea a girofarelor, întrucât legiuitorul a dat undă verde proiectului. Problema o constituie distanțele mari în aria de acțiune. Ca atare, s-ar impune cât mai multe baze Salvamont. Un loc ar fi Sighetul.
„Am avut o întâlnire importantă cu directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont, domnul Dan Benga, care mi-a relatat misiunea grea pe care au avut-o în această noapte, încercând să-i salveze pe cei patru cetățeni ucrainieni (3 bărbați și o femeie) rătăciți în Munții Maramureșului. Echipa de salvare formată din salvamontiști, polițiști de frontieră, dar și câțiva voluntari a reușit să ajungă la persoanele rătăcite, dar din păcate una dintre ele a pierdut lupta pentru viață.
Intenția Salvamont Maramureș este de a înființa o echipă de salvare montană și la Sighetu Marmației, conștienți fiind că scurtarea timpului de acțiune în cazuri de urgență, poate face diferența dintre viață și moarte. Din fericire există tineri interesați să urmeze cursurile speciale de pregătire și să se alăture ca voluntari, echipelor de salvare. Din păcate în ultima perioadă ne confruntăm tot mai des cu evenimente nefericite în care turiști străini care nu cunosc zona muntoasă sau tineri ucrainieni care încearcă să fugă din calea războiului și aleg să o facă străbătând zona montană a Maramureșului, sau traversând înot râul Tisa, apelează prin 112 la serviciul de salvare”, arată primarul Vasile Moldovan.
C.Ț.