Alocațiile de stat pentru copii vor crește de la 1 ianuarie 2025 - 13 ore în urmă
Mulți turiști au ales să petreacă Crăciunul la pensiunile din Maramureș - 13 ore în urmă
Programul ierarhilor maramureșeni, duminică, 29 decembrie - 17 ore în urmă
Se fac înscrieri la Raliul Zăpezii, aflat la cea de-a XV a ediție - 18 ore în urmă
Patinoarul, distracția copiilor aflați în vacanță - 19 ore în urmă
Florian Mătăsaru, dirijorul Fanfarei Municipale, împlinește astăzi o frumoasă vârstă - în urmă
Călătoria lui Anton Joseph la Nürnberg pe vremea COVIDULUI-19 – proză scurtă de Marian Ilea - în urmă
Ce putem face cu mâncarea care ne-a rămas după Masa de Crăciun - în urmă
Elevii Ansamblului „Flori de Maramureș”, participanți ai Festivalului de datini și obiceiuri de iarnă „Marmația” - în urmă
Tinerii parohiei Dumbrăvița duc tradiția mai departe; Au colindat întreg satul, aducând bucurie și lumină prin scenetele tradiționale „Irod” și „Irodaş” - 2 zile în urmă
Proiect corecțional la Penitenciarul din Baia Mare: Contract câștigat și semnat pentru centrul multifuncțional! Cât costă și vești despre obiectiv!
Proiect corecțional la Penitenciarul din Baia Mare: Contract câștigat și semnat pentru centrul multifuncțional! Cât costă și vești despre obiectiv!
Penitenciarul Baia Mare a încheiat, în data de 12.12.2022, la sediul unității, Contractul de achiziție publică de lucrări aferent obiectivului de investiții „Complex Corecțional” în valoare de 28.362.247,19 RON, la care se adaugă TVA, acum arată reprezentanții penitenciarului băimărean.
Procedura de achiziție a fost câștigată prin asocierea mai multor firme, societatea comercială maramureșeană ELECTRO MAT PROMPT S.R.L fiind lider de asociere, iar termenul de execuție al lucrării este de 22 luni. Prin proiect se propune construirea unui Complex Corecțional în care pot fi cazați 420 de deținuți. Aceasta va cuprinde o unitate de detenție cu un centru pilot de auto-gospodărire și un pavilion multifuncțional pentru desfășurarea activităților de reintegrare socială, însumând o suprafață de 300 mp (150 mp la parter și 150 mp la primul etaj).
„Proiectul propune condiții optime de cazare, un mediu sigur și dotat corespunzător pentru derularea activităților de reintegrare socială, unitatea de detenție fiind astfel concepută încât să asigure infrastructura necesară pentru desfășurarea unor activități de autogospodărire. Totodată, se are în vedere derularea de activități specifice care vor conduce la creșterea nivelului de responsabilitate și capacitatea de decizie a persoanelor custodiate, precum și la pregătirea acestora pentru dobândirea autonomiei și rezilienței necesare la liberarea din penitenciar. Pavilionul multifuncțional va oferi spațiile necesare pentru derularea activităților în parteneriat cu reprezentanții Direcției Naționale de Probațiune (DNP) și ai comunității locale pentru deținuți, foști deținuți și persoane aflate în supravegherea serviciilor de probațiune.
Implementat cu succes de sistemul corecțional norvegian, principiul „seamless” reprezintă un concept nou și inovator pentru România, care va facilita o cooperare structurată și consolidată între sistemul penitenciar, cel de probațiune și autorități locale, în scopul asigurării unei abordări integrate și adecvate nevoilor de intervenție specifice, precum și a unei tranziții line a delincvenților, din penitenciar în comunitate”, arată Larisa Cherecheș din cadrul Penitenciarului Baia Mare, cea care este expert comunicare proiect Correctional.
C.Ț.