Catedrala Episcopală din Baia Mare pune dispoziția credincioșilor 10.000 de sticle cu Aghiasma Mare - 2 ore în urmă
Semințe flori și semințe plante: alegeri inspirate pentru grădina ta - 12 ore în urmă
Incendiu la o braserie din Baia Mare - 12 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Oglinda relațiilor noastre – Lecțiile lui Guy Corneau - 17 ore în urmă
Examenul și lucrarea de licență devin obligatorii - în urmă
Scurte îndrumări tipiconale la Praznicul Botezului Domnului - în urmă
Iernile copilăriei de altădată erau despre haine tricotate de bunicuțe - în urmă
Off-road ilegal oprit la Cavnic - 1 zi în urmă
Excursie pe Creasta Cocoșului în prima zi a noului an - 1 zi în urmă
Câine accidentat pe pârtie; Salvamontiștii maramureșeni au intervenit imediat - 2 zile în urmă
Statistica valabilă a autorităților: Avem în Maramureș 9 localități fără șomeri în evidența specială a AJOFM! Cifrele pe studii, categorii de vârstă!
Statistica valabilă a autorităților: Avem în Maramureș 9 localități fără șomeri în evidența specială a AJOFM! Cifrele pe studii, categorii de vârstă!
Județul Maramureș are cea mai scăzută rata a șomajului, 1,70%, care reprezintă valoarea medie calculată pe primele 11 luni ale anului în curs, conform datelor statistice primite de la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Maramureș, arată autoritățile. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, rata șomajului înregistrează o valoare mai mică cu 0,12 procente.
În evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Maramureș sunt înregistrați 3.548 șomeri, din care 1.133 sunt beneficiari de indemnizație de șomaj, iar 2.415 persoane sunt înregistrate ca și șomeri neindemnizați. Dintre șomerii care beneficiază de indemnizație de șomaj, 884 persoane provin din muncă, iar 249 șomeri sunt absolvenți ai instituțiilor de învățământ. În funcție de mediul de rezidență, 1682 șomeri provin din mediul urban, iar 1866 șomeri sunt din mediul rural. Pe niveluri de instruire, șomerii fără studii reprezintă 24%, cei cu studii gimnaziale 28%, cei cu studii liceale au o pondere de 23%, iar cei cu studii profesionale reprezintă 15% în totalul șomerilor înregistrați. Șomerii cu studii universitare au o pondere de 7%, iar cei cu studii postliceale 3% în totalul șomerilor înregistrați la AJOFM Maramureș.
Pe categorii de vârstă, cele mai mulți șomeri înregistrați se regăsesc în grupele de vârstă 40 – 49 de ani (23%), sub 25 de ani (22%), urmați de cei cu vârsta cuprinsă între 30 – 39 de ani (17%) și șomerii cu vârsta cuprinsă între 50 – 55 de ani (15). Cei mai puțini șomeri înregistrați sunt cei din grupa de vârstă 25 -29 de ani (9%). În conformitate cu datele statistice cele mai multe persoane înregistrate în mediul urban sunt în Baia Mare (449), la Ulmeni (443), la Borșa (228) și la Sighetu Marmației (137), iar cele mai puține la Cavnic (14), la Dragomirești (16), la Tăuții Măgherăuș (29) și la Seini (32). În mediul rural cele mai multe persoane aflate în evidență se regăsesc în Satulung (173), Repedea (135) și Poienile de Sub Munte (131) și Ruscova (98), iar cele mai puține la Petrova (5), la Vima Mică (4) și la Ariniș (2). Culmea, nu sunt înregistrați șomeri la nivelul localităților Bicaz, Coaș, Coltău, Gârdani, Groși, Oncești, Groșii Țibleșului, Șieu și Poienile Izei, mai arată autoritățile maramureșene.
C.Ț.