Simpozionul „Mihai Eminescu și vocația enciclopedismului”, la Biblioteca „Petre Dulfu” - 53 minute în urmă
Personalități maramureșene de ieri și de azi, născute în luna ianuarie-TEREZIA FILIP - 2 ore în urmă
Fără vize pentru SUA, din 31 martie 2025 - 13 ore în urmă
Marea aliniere a planetelor, fenomen astronomic rar la începutul anului 2025 - 13 ore în urmă
Huberta – proză scurtă de Marian Ilea (I) - în urmă
Încă o zi liberă pentru bugetari, în 2025 - 1 zi în urmă
Duminică seară, de vizionat „Pictorul de pancarte” de Marian Ilea, la Teatrul Ararat - 1 zi în urmă
Artistul Paul Surugiu (Fuego) va concerta la începutul primăverii, la Baia Mare - 2 zile în urmă
Activitate a elevilor Liceului „Emil Racoviță,” dedicată marelui poet Mihai Eminescu - 2 zile în urmă
O nouă acțiune de căutare-salvare a Salvamont Maramureș - 2 zile în urmă
Ziua Culturii Naționale a fost marcată și la Liceul Teoretic „Bogdan-Vodă” Vișeu de Sus
Pentru a marca Ziua Culturii Naționale, catedra de limba și literatura română de la Liceul Teoretic „Bogdan-Vodă” Vișeu de Sus a organizat evenimentul „Bucură-te de Eminescu!”, sub forma unui concurs de recitare pentru elevii din clasele IX-XII.
Astfel, profesoarele Ana Andreica, Mihaela Boșca, Florica Chiuzbăian, Petruța Rus, Monica Grad, Ana Maria Tomoiagă, alături de directorul Viorica Hojda și bibliotecara Anca Hrițiuc au găzduit o competiție menită să susțină talentul artistic, interpretativ al elevilor.
”Ziua Culturii Naționale reprezintă un eveniment cultural important, implementat din 15 ianuarie 2011 încoace, menit să cultive interesul pentru creația eminescienă și să reprezinte o reflecție relevantă asupra creației lirice. Pentru a-și dezvolta abilitățile artistice, dicția, pentru a-și cizela, cu timpul, comunicarea publică, elevii liceului și-au expus nebănuitele talente prin recitarea unor poezii din creația lui Mihai Eminescu. În plus, aceștia au realizat materiale creative, postate pe platforma Padlet, îmbinând artele plastice cu competențele digitale în prezentarea poeziilor preferate din creația lui Mihai Eminescu.
Elevii participanți au fost cei din clasele a IX-a B, a IX-a D, a IX-a E, a IX-a G, a XI-a E , a XI-a F, a XI-a B, a XII -a A, a XII-a B, aceștia având prilejul să-și exprime emoțiile și personalitatea lor creatoare. Astfel, evenimentul a fost o reîntoarcere la esența poeticului: împărtășirea sentimentului artistic cu publicul. Îi felicităm pe elevii noștri pentru curajul și dăruirea de care au dat dovadă!”, a spus prof. Grad Monica.