Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Liniștea care construiește încredere - 2 ore în urmă
În Ruscova se organizează „An Nou pe rit vechi” - 4 ore în urmă
În Târgu Lăpuș se va construi o creșă - 4 ore în urmă
Cum va fi marcată Ziua Culturii Naționale la Facultatea de Litere din Baia Mare - 4 ore în urmă
Artistul Florin Ștefan va susține un recital deosebit de nai la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» - 5 ore în urmă
Salvamont Maramureş recomandă turiștilor o atenţie sporită pe domeniile schiabile - 5 ore în urmă
Vize anuale obținute pe loc, pe raza municipiului Baia Mare - 8 ore în urmă
Aeroportul din Cluj Napoca a introdus o nouă destinație - 8 ore în urmă
Prima întâlnire din 2025 a membrilor Cenaclului Scriitorilor din Maramureș - 8 ore în urmă
Sunteți invitați să descoperiți expozițiile Centrului Cultural Pastoral Sfântul Iosif Mărturisitorul din Sighetu Marmației - 9 ore în urmă
Anunț emis de Consulat: Oficiali din Maramureș, la activitate în Rahiv, pentru realizarea colaborării, între țări, pe componenta salvare montană!
Anunț emis de Consulat: Oficiali din Maramureș, la activitate în Rahiv, pentru realizarea colaborării, între țări, pe componenta salvare montană!
În continuarea demersurilor reprezentanților țării noastre în cea vecină, pe palierul dezvoltării parteneriatelor în domeniul proiectelor transfrontaliere între Romania și Ucraina, în 3 februarie a.c., a avut o nouă întâlnire cu reprezentanții conducerii raionului Rahiv, aflat în zona de frontieră a Ucrainei cu România, arată oficialii Consulatului Român de la Solotvino.
Vizita a urmărit să faciliteze materializarea intenției Serviciului de Salvamont Maramureș de a dezvolta, împreună cu autoritățile ucrainene implicate în gestionarea situațiilor de urgență din Rahiv, un proiect transfrontalier vizând prevenirea riscurilor la care se expun persoanele care traversează zonele muntoase neautorizate din zona de nord-vest a României aflată la frontiera cu Ucraina, achiziția de echipamente și utilaje pentru situații de urgență montane și organizarea de antrenamente montane comune.
„Prin inițierea acestui proiect finanțat din fonduri europene, în opinia noastră deosebit de util, se dorește realizarea unei strânse cooperări în domeniul specific între principalii beneficiari ai acestuia – Serviciul de Salvamont Maramureș, Serviciul de Urgență Rahiv și Serviciul de Urgență Solotvino. Reamintim că în ultima perioadă, s-au înregistrat numeroase situații de urgență în zona muntoasă din Maramureș de la frontiera de stat a României cu Ucraina, în urma cărora mai multe persoane au fost rănite sau au decedat. În egală măsură, întâlnirea de la Rahiv a reconfirmat disponibilitatea părții române de a coopera în mod constant cu autoritățile ucrainene și pe segmentul transferului de ajutoare umanitare, fiind onorați, de prezența în delegația noastră, a domnului av. Florin Andreicut, decanul Baroului Maramureș, care, prin multiplele acțiuni umanitare desfășurate încă din 24 februarie 2022, a reușit să acopere o serie de nevoi deosebit de stringente în Ucraina, fie că este vorba de echipamente medicale de ultimă generație pentru spitale, echipamente și utilaje de ultimă generație pentru furnizarea energiei, ambulanțe cu ultimele dotări in domeniu, autovehicule sau îmbrăcăminte de maximă necesitate.
Din această perspectivă, ne exprimăm aprecierea pentru sprijinul deosebit de important al Uniunii Naționale a Barourilor din România, (UNBR) care a transferat în Ucraina un volum mare de ajutoare umanitare precum cele anterior menționate, atât în zonele populate de comunitatea românească, cât și în zonele afectate de agresiunea Federației Ruse, care au nevoie în continuare de un sprijin cât mai concret și aplicat. Continuăm, împreună!”, arată oficialii Consulatului Român de la Solotvino.
C.Ț.