Alocațiile de stat pentru copii vor crește de la 1 ianuarie 2025 - 5 ore în urmă
Mulți turiști au ales să petreacă Crăciunul la pensiunile din Maramureș - 5 ore în urmă
Programul ierarhilor maramureșeni, duminică, 29 decembrie - 9 ore în urmă
Se fac înscrieri la Raliul Zăpezii, aflat la cea de-a XV a ediție - 10 ore în urmă
Patinoarul, distracția copiilor aflați în vacanță - 11 ore în urmă
Florian Mătăsaru, dirijorul Fanfarei Municipale, împlinește astăzi o frumoasă vârstă - 14 ore în urmă
Călătoria lui Anton Joseph la Nürnberg pe vremea COVIDULUI-19 – proză scurtă de Marian Ilea - 15 ore în urmă
Ce putem face cu mâncarea care ne-a rămas după Masa de Crăciun - 15 ore în urmă
Elevii Ansamblului „Flori de Maramureș”, participanți ai Festivalului de datini și obiceiuri de iarnă „Marmația” - 16 ore în urmă
Tinerii parohiei Dumbrăvița duc tradiția mai departe; Au colindat întreg satul, aducând bucurie și lumină prin scenetele tradiționale „Irod” și „Irodaş” - 1 zi în urmă
Sătmărenii aflați în Turcia au ajuns acasă!
Sătmărenii aflați în Turcia au ajuns acasă!
Opt cetățeni români, printre care și sătmăreni, au fost evacuați din Turcia în urma seismelor de ieri. Anunțul a fost făcut de Raed Arafat care a precizat că românii vor ajunge la casele lor de pe aeroportul Otopeni, arată PresaSm.ro.
Ministerul Afacerilor Externe a transmis că luni seară opt cetățeni români, cinci studenți și trei cadre didactice, dar și doi cetățeni polonezi au fost îmbarcați pe un zbor umanitar MApN organizat cu misiunea DSU în Turcia pentru a fi aduși din Adana în România.
„Au ajuns la acest moment opt cetățeni români din diferite locații: Satu Mare, Iași, Dolj și doi cetățeni polonezi. Prima dată, domnul doctor Diaconu și cu doamna Rădulescu au avut cu ei o discuție, un briefing, pentru suport psihologic. Vor fi duși la terminalul Otopeni, vor pleca cu famiile lor, cetățenii polonezi vor fi duși la un hotel unde vor rămâne și ulterior vor lua un avion către Polonia.”, a declarat șeful IGSU, Raed Arafat.
Cei care s-au întors în țară au primit consiliere psihologică. La nivelul Ambasadei României la Ankara au fost primite în total 11 solicitări de informaţii şi asistenţă consulară.
Un alt grup de 9 studenți români cu burse Erasmus se află în Turcia, în Kayseri, zonă în care cutremurele nu au provocat distrugeri materiale semnificative. 5 dintre studenți au cerut asistență în vederea revenirii în România. Vă reamintim, un grup de profesori din județul Satu Mare a rămas blocat în Turcia, din cauza cutremurului de magnitudinea 7,7 care a provocat moartea a peste 2.300 de persoane.
Iulia Sîrbu a declarat pentru Euronews România că vrea alături de colegii săi să se întoarcă în țară din orașul Adana, unde mai multe clădiri s-au prăbușit în urma seismului. Deocamdată, profesorii din Satu Mare spun că nu găsit niciun zbor sau vreun autobuz disponibil.
Iulia Sîrbu a ajuns duminică în Adana, în calitate de coordonator al unui program educațional „Erasmus”, alături de două profesoare din Satu Mare pentru un schimb de experiență la o școală parteneră. Luni dimineață, se aflau în camera de hotel în momentul în care s-a produs cutremurul puternic. ”Era în jur de 4:15 dimineața. Nu am realizat inițial ce se întâmplă. Când m-am trezit și mi-am dat seama că e cutremur, primul lucru pe care l-am făcut a fost să mă așez sub tocul ușii. Am bătut la ușa colegelor să iasă și ele din cameră și să se așeze sub tocul ușii. Am așteptat cu toții pe coridor să treacă ca să putem coborî”, a povestit Iulia Sîrbu, profesor din Satu Mare. Un grup de profesori din județul Satu Mare a rămas blocat în Turcia, din cauza cutremurului de magnitudinea 7,7 care a provocat moartea a peste 2.300 de persoane. Iulia Sîrbu a declarat pentru Euronews România că vrea alături de colegii săi să se întoarcă în țară din orașul Adana, unde mai multe clădiri s-au prăbușit în urma seismului. Deocamdată, profesorii din Satu Mare spun că nu găsit niciun zbor sau vreun autobuz disponibil. Iulia Sîrbu a ajuns duminică în Adana, în calitate de coordonator al unui program educațional „Erasmus”, alături de două profesoare din Satu Mare pentru un schimb de experiență la o școală parteneră. Luni dimineață, se aflau în camera de hotel în momentul în care s-a produs cutremurul puternic. ”Era în jur de 4:15 dimineața. Nu am realizat inițial ce se întâmplă. Când m-am trezit și mi-am dat seama că e cutremur, primul lucru pe care l-am făcut a fost să mă așez sub tocul ușii. Am bătut la ușa colegelor să iasă și ele din cameră și să se așeze sub tocul ușii. Am așteptat cu toții pe coridor să treacă ca să putem coborî”, a povestit Iulia Sîrbu, profesor din Satu Mare, mai arată sursa citată în acest articol.