Personalități maramureșene de ieri și de azi, născute în luna ianuarie-TEREZIA FILIP - 5 minute în urmă
Fără vize pentru SUA, din 31 martie 2025 - 11 ore în urmă
Marea aliniere a planetelor, fenomen astronomic rar la începutul anului 2025 - 11 ore în urmă
Huberta – proză scurtă de Marian Ilea (I) - în urmă
Încă o zi liberă pentru bugetari, în 2025 - în urmă
Duminică seară, de vizionat „Pictorul de pancarte” de Marian Ilea, la Teatrul Ararat - în urmă
Artistul Paul Surugiu (Fuego) va concerta la începutul primăverii, la Baia Mare - 1 zi în urmă
Activitate a elevilor Liceului „Emil Racoviță,” dedicată marelui poet Mihai Eminescu - 2 zile în urmă
O nouă acțiune de căutare-salvare a Salvamont Maramureș - 2 zile în urmă
Programul Preasfințitului Părinte Timotei Sătmăreanul pentru duminică, 12 ianuarie - 2 zile în urmă
Mobilitate Erasmus+ pentru elevii Liceului Teoretic ,,Bogdan-Vodă” din Vișeu de Sus
Liceul Teoretic „Bogdan-Voda” din Vișeu de Sus derulează în acest an un proiect de mobilitate profesională pentru elevi Erasmus+, fiind finanțat de Uniunea Europeană.
În cadrul acestuia, elevii din clasele de matematică-informatică ai școlii se vor deplasa în Germania, pentru a participa timp de două săptămâni la cursuri de Tehnologia Informației și Comunicației, nivel 3, modulul „Sisteme de gestiune a bazelor de date”, având drept componentă aplicată utilizarea aplicației Microsoft Acces/MA, prin care vor monitoriza stilul de viață ecologic și vor putea realiza, la rândul lor, aplicații, formulare și rapoarte.
Partenerul extern al școlii în acest proiect este BBZ MItte, din orașul Fulda din Germania. Această instituție de învățământ asigură de peste 40 de ani pregătire profesională de specialitate în domeniile IT, mecatronică, robotică, digitalizarea industriei auto, științe economice, management și sanatate – majoritatea în sistem dual, dar fiind, totodată, și o pepinieră de selecție pentru facultățile din regiune.
Primul flux de 15 elevi pleacă azi, 12 februarie, spre Fulda, având finanțate costurile legate de transport, cazare, masă și școlarizare. Timp de două săptămâni, elevii vor participa la cursuri, se vor întâlni cu reprezentanți ai unor firme care recrutează personal IT, vor vizita facultățile importante din zonă și vor lua contact cu ultimele inovații în domeniul digitalizării producției de componente pentru industria de automobile și industria aviatică (roboții FANUC).
Elevii vor obține la sfârșitul perioadei de practică un certificat de participare la proiect, precum și un certificat de mobilitate Europass. Sfârșitul de săptămână este rezervat vizitelor în orașele Frankfurt pe Main și Fulda, astfel încât elevii să beneficieze și de un program cultural și lingvistic.
Pentru următorul flux de elevi sunt demarate procedurile de contractare a segmentelor de școlarizare, cazare și masă pentru perioada 20 martie – 3 aprilie, informează Simona Șipoș, profesor de limba germană și director adjunct al Liceului Teoretic „Bogdan-Vodă” Vișeu de Sus.